遇到咁嘅服務態度我第一反應唔係氣憤,而係震驚,香港地今時今日竟然仲會有咁嘅服務態度!?我盡量唔加感情去複述成個過程,大家自己感受下。天氣咁熱諗住食完碗糖水涼下lar,入到去都覺得正正常常,坐低之後準備落order。事件1:「唔該寫野」,一個木面阿姐行埋黎,「唔該我想落單」,阿姐重語氣:「講lar!」事件2:「唔該可唔可以俾個叉我」,冇人理,行去水吧「唔該可唔可以俾個叉我」,冇人理,繼續好聲氣問個阿伯,阿伯重語氣:「用手食lar!」事件3:買單時問收銀「點解你地伙記惡過客」,收銀重語氣:「邊個?邊個?唔會!」我個人覺得一間合格嘅食肆做好野食之前首先係要做好服務,咁大個仔第一次受到咁低劣嘅服務態度,真係覺得好震驚。衷心希望香港可以少d咁嘅低質食肆,影響香港形象。