2019-12-03 570 views
🇭🇰香港捐窿捐罅記 香港最好食既中式糖水,邊個話米芝蓮一定係貴🤪近排好多活動都係九龍發生😏,行過見佢咁多人排隊食,就試下係咪真係咁正,話說好多所謂既米芝蓮名店😀其實質素都非常參差所以都唔建議大家跟住米芝蓮去食🙂講返中式糖水,唔知大家有冇發現,飲中式糖水係要飲熱嘅,飲落去口感比較滑,而且食材味道更突出🌝 最重要係飲落去感覺好舒服😂Btw 我記得好耐之前某雜誌都訪問過佢哋,而且而家喺台灣好似有兩間分店💪-🌰核桃露🌰($24)好香核桃味,而且入口口感超滑🤩而且甜度適中🙋🏻‍♂️唔會過甜🤪認真望仲見到細細粒核桃🌰最重要係可以補腦🧠亦係三種糖水入面最好食🙋🏻‍♂️.🎱芝麻糊🎱($22)佢哋最出名嘅一個糖水🎱芝麻有經過人手炒香🤪 再磨成糊🙋🏻‍♂️但係食落唔係好香,冇我想像中咁重芝麻味😭但係都比坊間好好多,算係中上嘅水平😾.⚾️杏仁露⚾️($22)呢個食落有少少失望,味道偏淡😣好似唔係好足料咁,比其餘兩個失色不少大家唔使叫,真係麻麻地😗總結來說 中式糖水來講係幾高質,足料,值得去食-🎈 香港, 佐敦寧波街29號, 號地下平均傷害:$24好味值:7/10
🇭🇰香港捐窿捐罅記
香港最好食既中式糖水,邊個話米芝蓮一定係貴🤪

🌰核桃露🌰($24)
好香核桃味,而且入口口感超滑🤩
而且甜度適中🙋🏻‍♂️唔會過甜🤪
認真望仲見到細細粒核桃🌰最重要係可以補腦🧠
亦係三種糖水入面最好食🙋🏻‍♂️

🎱芝麻糊🎱($22)
佢哋最出名嘅一個糖水🎱
芝麻有經過人手炒香🤪 再磨成糊🙋🏻‍♂️
但係食落唔係好香,冇我想像中咁重芝麻味😭
但係都比坊間好好多,算係中上嘅水平😾

⚾️杏仁露⚾️($22)
呢個食落有少少失望,味道偏淡😣
好似唔係好足料咁,比其餘兩個失色不少
大家唔使叫,真係麻麻地😗
總結來說 中式糖水來講係幾高質,足料,值得去食

🎈 香港, 佐敦寧波街29號, 號地下
平均傷害:$24