2021-07-17
今次搵食黎到銅鑼灣食日本菜,係SOGO旁邊金百利廣場樓上,地點非常方便之餘,價錢仲非常相宜👍🏻食物選擇其實唔少燒物、炸物、鍋物、刺身、壽司、拉麵、丼飯都應有盡有。重點係佢嘅套餐真係抵到爛,仲要係良心小店,真係唔撐點得?😍😍我地叫咗個精選二人前套餐,入面已經包咗沙律+小食+串燒拼盤+2份主食+甜品同兩杯特飲,份量仲一d都唔嘢少!首先黎咗個➡️”蟹子沙津",蟹子同蟹柳絲份量都唔少,蛋黃醬加埋青瓜絲夠哂開胃!小食我地叫咗➡️”海鮮野菜天婦羅",雖然係得兩舊,但係舊舊都拳頭咁大,入面仲要有唔少嘅蝦、魷魚、南瓜等等嘅材料,樣樣都炸到好鬆脆,味道唔錯架👍🏻串燒拼盤就有➡️”燒菠蘿、雞柳同雞翼",燒菠蘿好甜好多汁,雞翼外皮脆身又唔會太油,雞柳就啖啖肉加埋燒汁,質素都幾高,呢個價錢真係性價比一流👍🏻主食方面,我地叫咗➡️”牛肉野菜壽喜燒",同黑蒜油豬骨拉麵😁壽喜燒一黎到其實真係牛肉多到嚇親,完全係就快滿瀉嘅狀態,加埋半熟嘅蛋係表面,真係食指大動,跟埋仲有個飯,面頭加左味素,送飯一流😆➡️”黑蒜油豬軟骨拉麵"就真係黑蒜味好重,味道會遍咸,豬軟骨都一般, 口感比較韌,當然同專門拉麵店無得比啦,但係拉麵麵身就非常唔錯
➡️”黑蒜油豬軟骨拉麵"就真係黑蒜味好重,味道會遍咸,豬軟骨都一般, 口感比較韌,當然同專門拉麵店無得比啦,但係拉麵麵身就非常唔錯,係近似九洲比較幼身,掛湯能力好好又夠彈牙😋
跟餐仲有兩杯野飲,我地叫左➡️”綠茶拿鐵" 同 "白桃乳酸梳打",又係大大杯,大熱天時夠哂解渴☺️ (最尾拍片唔小心影到粒冰來回飛出街😂)
甜品都有6款選擇,我地揀左➡️”綠茶雪糕同北海道牛乳奶凍,雪糕正正常常,但係奶凍真係相當唔錯,嫩滑得黎又好夠奶味,正😝😝
✨P.S: 有85折壽司,仲有9:00pm後係餐廳半價時段, CLS, 抵上加抵, 不過而家限聚到10點就可能做唔到住先,大家快D Save低啦!
精選二人前套($298)