2021-04-10 4699 views
很久沒有和同事放工出去聚餐了,回想起對上一次來呢間大排檔已經係差不多兩年前,由於我地個個都好喜歡食懷舊中餐,而且食過呢度d燒鵝可以話係一試難忘,所以今次都揀返呢間豬肺菜湯,味道不過不失沙薑雞腳,沙薑是另外上的,所以不太入味,而且雞腳沒有燘淋,比較韌,好難咬豉汁雞腸,好多芽菜,芽菜同雞腸撈埋D汁一齊食幾夾燒鵝(半隻),雖然燒鵝仍然味道都唔錯,但比起我之前第一次食退步了,而且碟下面有三份之一都係只有骨和肥膏,所以我們都沒有食小炒皇炒得剛剛好椒鹽魷魚炸得幾好,皮只是薄薄的一層,不會太厚東風螺蘿白煲,呢煲野偏辣,啱哂喜歡食辣的朋友生炒骨,肉炸得很脆,而且呢到既生炒骨係多肉少骨,啖啖肉,好味👍🏻呢度食物水準平均都比酒樓及茶餐廳好食,而且價錢又合理,所以每次來都要預先book枱,希望招牌菜的秘製燒鵝可以保持水準,不要因為數量而影響到質量

豬肺菜湯,味道不過不失

豉汁雞腸,好多芽菜,芽菜同雞腸撈埋D汁一齊食幾夾

小炒皇炒得剛剛好

椒鹽魷魚炸得幾好,皮只是薄薄的一層,不會太厚

東風螺蘿白煲,呢煲野偏辣,啱哂喜歡食辣的朋友

2021-04-09
$200 (Dinner)