2021-04-23
椰子雞煲(半隻雞) $198十分有架勢 侍應姐姐會拎原個椰子出黎 再刮啲椰子肉落個湯 之後係食得番呢啲新鮮椰子肉(´・ω・`)雞夠曬大隻而且嫩滑成個湯底基本上我一路打邊爐一路係咁飲 惹味程度爆燈 仲好飲過我阿媽煲嘅椰子雞湯( ・᷄ὢ・᷅ )´•ᴥ•`頂級雪花肥牛(小) $108雖然餐廳名叫做雞煲但肥牛都正 牛味濃油脂香一碟十片左右咁多國家嘅火鍋我最鍾意食港式火鍋嘅肥牛 牛味最濃肥牛表示:見到我啲紋路都知我咩料啦 頂級黑豚豬腩片 $128豬我覺得比較普通冇話好驚喜嘅油脂味食過鍋心嘅豬腩片真係香得好緊要所以唔特別想食豬可以試其他野手工即炸魚皮超級特別 未見過原塊上嘅魚皮可以拎喺手咬 好似食西瓜咁非常香脆 打卡亦一流 炸魚皮喺我心目中係打邊爐必叫!手工四寶丸($88 8粒)4款 每款2粒 總共8粒蝦丸鯪魚丸墨丸同黑墨丸印象較深刻係墨丸同黑墨丸因為足料一粒粒墨魚喺丸入面好彈牙有咬口 而黑墨丸比墨丸更濃味´•ᴥ•`水蜜桃梳打+藍蝶雪梨($42@1)呢度飲品都幾有心思 唔係淨係得啤酒汽水都有幾款特製飲品 我地試左其中兩杯都幾滿意水蜜桃梳打超級解渴 打邊爐好夾 如果可以有啲水蜜桃粒粒就更原汁原味喇 至於
雞夠曬大隻而且嫩滑
所以唔特別想食豬可以試其他野
手工即炸魚皮
超級特別 未見過原塊上嘅魚皮 可以拎喺手咬 好似食西瓜咁
非常香脆 打卡亦一流
炸魚皮喺我心目中係打邊爐必叫!
手工四寶丸($88 8粒)
4款 每款2粒 總共8粒
蝦丸鯪魚丸墨丸同黑墨丸
印象較深刻係墨丸同黑墨丸
´•ᴥ•`水蜜桃梳打+藍蝶雪梨($42@1)
呢度飲品都幾有心思 唔係淨係得啤酒汽水
都有幾款特製飲品 我地試左其中兩杯都幾滿意 水蜜桃梳打超級解渴 打邊爐好夾 如果可以有啲水蜜桃粒粒就更原汁原味喇
至於藍蝶雪梨 味道比較養生 雪梨味濃而且香 怕甜嘅呢杯就比較適合你喇(っ ॑꒳ ॑c)ワクワク