2024-06-12 221 views
🐻上個月去完名古屋食完飛驒牛,即刻超越晒所有🐮係我心目中嘅位置✌🏼今日就同左🐻👨🏽試下係香港食飛驒牛燒肉-肉料理廣🏮🐻我地叫左一個套餐,有晒唔同飛驒牛部位,可以一次過試,我地另外再追加左澳洲厚和牛舌,併盤嘅部位有:⭕️西冷⭕️肉眼芯⭕️臀骨肉⭕️里脊肉⭕️友三角⭕️上后腰脊肉⭕️和尚頭⭕️赤身🐻每個部位口感同油花都不同,叫併盤就唔洗叫成碟一樣,如果該部位較肥或較瘦食得太多都會易影響到食慾👹,由其係油脂分布比較多嘅友三角咁📐不過總括我覺得飛驒牛好食過其他和牛,因為佢油脂感冇咁重,唔會太大負擔,肉味同油脂平衡岩岩好,之前食佐賀牛食左幾舊頂唔順,太油😆🐻另外我地仲追加左個鰻魚石鍋飯,食燒肉配番個香噴噴有飯焦嘅石鍋飯,香濃嘅牛油脂滲埋落熱到滋滋聲嘅鰻魚飯,一口入魂👻🐻當然套餐仲包埋⭕️前菜⭕️麵豉湯⭕️茶碗蒸仲有大愛開心果味雪糕🍧,估唔到香港都食到咁正嘅飛驒牛,香港生活實在太便利🫶🏻🐻佢地有飛驒牛認證架🔖

⭕️西冷⭕️肉眼芯⭕️臀骨肉⭕️里脊肉
⭕️友三角⭕️上后腰脊肉⭕️和尚頭⭕️赤身