2022-04-28
高質素龍蝦湯香港好多餐廳炒蝦殼步驟做得唔好都照serve 所以會飲到苦味!呢間做得好好 飲到龍蝦鮮味配合合適份量嘅cream perfect鹽燒牛舌食牛舌一定係要厚切!即叫即燒 火候掌控好好調味亦都恰到好處廚師拍板意粉估唔到意粉都有得Freestyle!大蝦生熟程度做得好好 多汁鮮嫩意粉調味有驚喜 加咗少少辣椒🌶️ 非常惹味飲咗幾杯cocktailHendrick’s Gin & Tonic驚喜地bartender配合返Hendrick’s嘅黃瓜清新風味用返黃瓜做garnishEvertaker本身好鍾意飲Long Island 佢哋呢杯signature 用咗Gin, Rum, Tequila 最後加咗Lemon Iced tea比Long Island更加清爽同埋易入口Negroni呢杯Classic好難做得好 Stir嘅次數好影響成杯酒嘅架構同味道 呢杯我非常滿意Old-fashioned又一杯考驗Bartender功夫嘅Classic用咗燒過嘅肉桂增添香味香港雖然有唔少亞州五十大酒吧但調酒文化始終喺香港唔算盛行其實cocktail唔係淨係攞嚟劈同埋打卡有幸同老闆傾過幾句 就算明知
高質素龍蝦湯
鹽燒牛舌
食牛舌一定係要厚切!即叫即燒 火候掌控好好調味亦都恰到好處
廚師拍板意粉
估唔到意粉都有得Freestyle!
大蝦生熟程度做得好好 多汁鮮嫩
用咗燒過嘅肉桂增添香味
香港雖然有唔少亞州五十大酒吧
但調酒文化始終喺香港唔算盛行
其實cocktail唔係淨係攞嚟劈同埋打卡
有幸同老闆傾過幾句 就算明知其實味道唔重要求其整到靚靚地俾人打卡就有生意 仍然堅持做好品質
希望有更多人識得欣賞同珍惜好似WTB呢啲有心做嘅Bar