2025-01-09
凍冰冰嘅天氣,玩完九龍公園😋見到間連鎖出名麵檔暖心嘅🍜店,即刻坐低食暖笠笠Lunch先🤤港式風味嘅車仔麵,想食乜嘢就揀乜嘢🎉都幾多選擇!🍽️ 至尊麵 + 抹茶紅豆冰香港人叫車仔麵叫藞䕢麵,唔係代表佢污糟,係因為佢種類繁多,乜都有得食,咁我叫咗個至尊麵餐,有豬紅、豬大腸、豬手、雞翼、蘿蔔、魚蛋等等嘅配料😍加埋香濃嘅豬腸汁同粗麵,真係食出街邊車仔麵嘅風味,個麵底仲煙煙韌韌夠晒彈牙,鍾意食內臟嘅朋友一定唔可以錯過!而杯抹茶紅豆冰都好正係用咗維他抹茶豆奶再溝紅豆製成,全部都係香港獨有嘅味道😋🍽️ 牛筋腩蟹籽撈麵 + 紅豆冰撈麵係 Lisba最愛😍叫咗牛筋腩蟹籽撈粗😋 估唔到有咁多件牛筋同埋牛腩,件件都炆到入晒味好腍😋真係啖啖肉食得好滋味!🍽️ 街頭辣串串童年回憶一定要叫街頭串燒,喺呢度食乾淨得好多,我哋叫咗牛柏葉、魷魚、魚蛋同豬大腸串😋串串都夠晒風味,牛柏葉配少少辣醬,有咬口,唞而且魚蛋係我哋細個食開嘅陳皮魚蛋😋已經食到回憶!🍽️ 紫菜丸湯我地3個人叫咗兩餐,另外叫咗個紫菜丸湯比Lisboy🍲佢食咗少少牛腩同埋粗麵,再配埋個牛丸開心到好飽😋紫菜湯夠清新,牛丸有牛味!不得不提呢間分店嘅裝修係比較特別喺酒
🍽️ 至尊麵 + 抹茶紅豆冰
🍽️ 牛筋腩蟹籽撈麵 + 紅豆冰
🍽️ 街頭辣串串
🍽️ 紫菜丸湯
不得不提呢間分店嘅裝修係比較特別喺酒店入邊之餘仲有一大架懷舊嘅車仔檔裝飾品俾大家打卡,真係食得幾開心!