2024-10-06 342 views
位於📍佐敦📍永年車仔麵老字號,今晚就想同阿仔試一試下!首先用QR CODE 下單,既方便又快捷,好快已order哂野食!🧱🧱懷舊裝修:車仔麵的懷舊裝修總讓人一種溫馨而親切的氣氛!裝修以綠白光猛為主,木質桌椅,讓人感到舒適。店舖內仲設有古式郵筒,可提供客人寄名信片,梗是獨有!車仔麵懷舊嘅裝飾,相似度100%十足十真一樣!增添懷舊感更可以看到老式的用具及視覺享受!👀🍜🍜大碗麵(油麵)微咖哩辣$76+韮菜花豬紅$20這碗車仔麵特色是用大碗盛裝,搭配多種配料,如豬大腸、豬紅、陳皮魚旦、蘿蔔、豬皮等並配上濃郁的湯底或醬汁,非常惹味!揀左油麵做麵底,麵條的口感彈牙。湯底非常濃郁,增添麵條的風味。🍜🍜韮菜花豬紅:韮菜呈鮮綠色,豬紅則是深紅色,兩者配在一起,色彩對比強烈,讓人食慾大增。韮菜爽脆,帶有一種獨特的香氣,而豬紅則滑嫩,口感豐富。🍜🍜🍜小寶麵(幼麵)走辣$49:包括三樣餸豬紅、豬大腸及陳皮魚蛋!當然加左牛筋$13同牛腩$18牛筋:質地韌帶膠質口感滑嫩,牛筋的味道較為清淡,能吸收湯汁的味道。牛腩:口感鮮嫩。肉質較為多汁,味道濃郁!🧇🧇斑蘭咖央多士$18外層可能稍微焦脆,內在則柔軟濕潤,口感層次分

🍜大碗麵(油麵)微咖哩辣$76+韮菜花豬紅$20

韮菜爽脆,帶有一種獨特的香氣,而豬紅則滑嫩,口感豐富。

牛筋:
牛腩:
口感鮮嫩。肉質較為多汁,味道濃郁!
🧇🧇斑蘭咖央多士$18
外層可能稍微焦脆,內在則柔軟濕潤,口感層次分明。斑蘭的香氣清新,帶有淡淡的甜香及椰子味,非常吸引。

🥬🥬腐乳生菜$27
生菜脆嫩,吃起來清爽,腐乳帶有柔軟質地,融化在口中,開胃菜!

🍵🧊抹茶紅豆冰$15
抹茶的清香與紅豆的甜美,抹茶淡淡的苦味配埋紅豆的軟糯和甜香,形成了絕妙的拍擋。

🍑🍑白桃多多$15
這杯清新可口的飲品,主要以白桃為主,再配合益力多,帶來香氣,喝上一口,像置身夏日的果園中,享受著新鮮的果香,能夠迅速解渴,增添活力也是一個不錯的選擇。

總括來說:如果喜歡吃懷舊車仔麵及配上一杯凍飲,簡單一餐令人很回味!

2024-09-26
  • 大碗麵
  • 白桃多多
  • 斑蘭西多士
2024-09-21 496 views
永年士多喺香港車仔麵老字號傳承逾30載,由社區小販攤檔擴充至開分店,分店有九間之多遍佈香港、九龍、新界 ,今次我們在佐敦附近所以揀了逸東酒店的分店試一試。分店面積不是太大但座位坐得舒服唔擠迫,有一幅大壁畫和小販攤檔場景可給食客打卡之用,現在做緊推廣如果拍照放上社交平台可以獲贈明信片一張。餐牌有自選麵食、麵食套餐、小食、飲品🥤,價錢一啲都唔貴,抵食。👍💯麵食用豬腸汁做湯底,可選多汁、走汁、走麻油、走菜、素食全走。有兩種辣醬選擇:咖哩辣、麻辣(可選微辣、小、中、大、勁辣,如果不吃辣也可選擇走辣)至尊麵$72油麵,小咖哩辣材料有:豬手、雞翼、豬紅、豬腸、豬皮、魚蛋、蘿蔔、菜🥬加配:牛肚$13,牛筋$13小咖哩辣對我來講啱啱好,唔會太辣,油麵和豬皮索曬啲汁好正。🤤👍💯牛肚好厚好大塊,牛筋煮得很淋。豬腸入味唔肥。蘿蔔冇渣很淋。豬皮唔韌,索曬啲湯汁好味。大碗麵$76粗麵、微麻辣材料有:豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜粗麵煮得軟硬適中唔會太淋,微麻辣帶有少少麻味不辣,正!😋👍💯小食加配:淨酸齋$20,韭菜花豬紅$20酸齋食落酸酸甜甜,唔會淨係得個酸字,食得很開胃。韭菜花食落

有兩種辣醬選擇:咖哩辣、麻辣
(可選微辣、小、中、大、勁辣,如果不吃辣也可選擇走辣)

至尊麵$72

油麵,小咖哩辣

材料有:豬手、雞翼、豬紅、豬腸、豬皮、魚蛋、蘿蔔、菜🥬
加配:牛肚$13,牛筋$13

牛肚好厚好大塊,牛筋煮得很淋。
豬腸入味唔肥。
蘿蔔冇渣很淋。
豬皮唔韌,索曬啲湯汁好味。

大碗麵$76

粗麵、微麻辣

小食加配:淨酸齋$20,韭菜花豬紅$20

酸齋食落酸酸甜甜,唔會淨係得個酸字,食得很開胃。

韭菜花食落冇渣,豬紅冇腥味,食落爽口。👍😋

飲品跟餐加配:白桃🍑多多🥤$15,抹茶紅豆🫘冰🥤$15

抹茶味道香濃,紅豆🫘有半杯之多,入口軟綿綿兩者很配合,飲落不是太甜。

白桃🍑多多是我喜歡的飲品,白桃汁🍑配益力多味道好夾,而且還加入一些白桃肉碎🍑增加了口感。🥰😋👍💯

2024-09-21
$122 (Tea)
  • 抹茶紅豆冰
  • 白桃多多
  • 大碗麵
  • 至尊麵
2024-09-20 446 views
今日去左間企理乾淨嘅車仔麵店食個晚飯,永年都有好幾間分店,今日就喺附近,去左逸東酒店地下嘅永年食車仔麵。 唔知係咪因為旅遊區,有個打卡位重現下以前嘅車仔麵檔,懷舊感十足。餐廳可以先坐低,用qrcode落單,再出櫃台或者網上付款,跟號碼取餐。車仔麵嘅餸都好多款式。我就叫左 豬腸 蘿蔔 豬手 韮菜餃 粗麵扣底 微咖哩辣粗麵扣底後都仲有唔少,麵質正常如果想硬d淋d都可以喺落單時候揀埋,幾方便。豬腸 炆得夠諗夠入味,處理得都乾淨,食落有咬口都唔會有羶味。落單仲見到有瘦腸同肥腸可以揀蘿蔔 份量多,超級入味,咬落成口湯汁,味道好清甜。蘿蔔咬落都唔會有渣,好食!豬手 同樣炆得夠諗,有肉嘅地方唔會好難咬出黎,豬皮,筋,肉都食得到,味道唔錯!韮菜餃 兩大隻,韮菜肉饀用醬油調味韮菜切得細,香氣十足。皮薄饀靚!飲品叫左一枝樽仔奶茶樽仔奶茶預先都會落左糖,永年嘅糖份量預得唔錯。一啖飲落茶味香濃,伴隨住淡奶嘅香滑。少少嘅甜味每茶味天出,唔會得死甜。如果想食店面乾淨,坐得舒服嘅港式車仔麵,可以到永年一試。食完要記得自己整理好擺返托盤~

車仔麵嘅餸都好多款式。
我就叫左 豬腸 蘿蔔 豬手 韮菜餃 粗麵扣底 微咖哩辣

粗麵扣底後都仲有唔少,麵質正常

如果想硬d淋d都可以喺落單時候揀埋,幾方便。

落單仲見到有瘦腸同肥腸可以揀

韮菜餃 兩大隻,韮菜肉饀用醬油調味

韮菜切得細,香氣十足。皮薄饀靚!

飲品叫左一枝樽仔奶茶

如果想食店面乾淨,坐得舒服嘅港式車仔麵,可以到永年一試。

食完要記得自己整理好擺返托盤~

2024-09-20
今日出黎尖沙咀,決定夜晚一齊食個豐盛大餐!呢間永年喺逸東酒店地下,自成一角,仲有個車仔麵檔打卡corner,仲有送明信片,幾盞鬼😂背景仲播住經典廣東歌,環境氣氛幾好~1️⃣自選三餸菜底($48 )微咖哩辣 、三餸(魷魚 (+$2)、墨魚蝦卷(+$6)、麻辣豬耳(+$6))另外加餸(牛柏葉(+$13) )菜底係菜芯,比較輕盈,嗌餸Heavy啲都無問題!墨魚蝦卷墨魚味較突出,豬耳嘅麻辣味好香,魷魚就不過不失,牛柏葉都好爽,撈埋咖喱汁更正2️⃣牛筋腩蝦籽撈麵($66)撈粗麵、微咖哩辣汁加豬腸汁 加餸(瘦豬腸(+$11) 、流心蛋(+$11))最鍾意食撈麵,唔落湯先,蝦籽嘅鹹香味好出,加咗湯又有另一番風味,會有種藥膳香滲出嚟,跟麵嘅牛筋腩份量都多,而且真係幾正,牛腩比望落更軟稔香口,牛味好夠,而牛筋係入口即溶果種,膠質較強個人都幾鍾意食豬腸,呢款腸洗得乾淨,又唔會韌,都好正流心蛋就熟咗少少~不過都好香口加配樽仔奶茶(+$17) 呢款係永年自家製奶茶,無冰溝淡茶味,甜香味更突出!另外加配紅豆奶茶冰(+$15) 經典港式飲品,無得輸!3️⃣小食鹵水雞翼($30) 呢個價錢有五隻雞翼,簡直係抵到爛!而且雞翼一啲
今日出黎尖沙咀,決定夜晚一齊食個豐盛大餐!

幾盞鬼😂背景仲播住經典廣東歌,環境氣氛幾好~

1️⃣自選三餸菜底($48 )

另外加餸(牛柏葉(+$13) )
菜底係菜芯,比較輕盈,嗌餸Heavy啲都無問題!
墨魚蝦卷墨魚味較突出,豬耳嘅麻辣味好香,魷魚就不過不失,
牛柏葉都好爽,撈埋咖喱汁更正

2️⃣牛筋腩蝦籽撈麵($66)

撈粗麵、微咖哩辣汁加豬腸汁
加餸(瘦豬腸(+$11) 、流心蛋(+$11))
最鍾意食撈麵,唔落湯先,蝦籽嘅鹹香味好出,
加咗湯又有另一番風味,會有種藥膳香滲出嚟,
跟麵嘅牛筋腩份量都多,而且真係幾正,
牛腩比望落更軟稔香口,牛味好夠,
而牛筋係入口即溶果種,膠質較強
個人都幾鍾意食豬腸,呢款腸洗得乾淨,又唔會韌,都好正
流心蛋就熟咗少少~不過都好香口

加配樽仔奶茶(+$17)
呢款係永年自家製奶茶,無冰溝淡茶味,
甜香味更突出!

另外加配紅豆奶茶冰(+$15)
經典港式飲品,無得輸!

3️⃣小食
鹵水雞翼($30)

呢個價錢有五隻雞翼,簡直係抵到爛!
而且雞翼一啲都唔欺場,滷水醃得好入味,配麵食非常夾

4️⃣淨酸齋($24)

依家唔多車仔麵店會有酸齋食,果種酸香味勾起無限回憶,
又為成個麵餐注入不同嘅味道

最重要係埋單二人只係$249,實在太抵食!
$124.5 (Dinner)
2024-07-23 803 views
永年士多有好多分店,我哋今日喺逸東酒店嘅呢一間食😊 去到彌敦道逸東酒店正門右邊,上幾級樓梯就到。呢間佐敦分店有好得意嘅打卡場景店員介紹如果再打卡場景影相之後放上社交平台,可以得到明信片同埋優惠券。明信片有四個款式,都好靚我哋兩公婆各自打卡拎到一張我哋今日好肚餓🤣點左麵食、小食、野飲各2牛筋腩蝦子撈麵 微麻辣 $66牛筋腩入味,牛腩林身。麻辣嘅感覺好香口。跟餐加樽仔奶茶 $17奶茶味道濃郁,夠口感滑。跟餐加生菜魚肉$20兩者係好好嘅配搭,份量勁多。咖喱辣醬三餸撈麵微咖喱三餸:墨魚蝦卷 韭菜餃 魚腐 共$63墨魚蝦卷都幾彈牙,韭菜餃餡料豐富,魚腐口感唔錯。因為我唔係好食得辣,呢個微辣咖喱汁啱啱好😊撈麵一流。跟餐加抹茶紅豆冰$15 抹茶味道香濃,紅豆軟綿綿,兩者很配合腐乳通菜$27濃郁嘅腐乳醬,配搭上新鮮嘅通菜,味道同口感都不差,鹹鹹香香味道好吸引班蘭咖央多士$18熱辣辣食嘅時候好味,香口,斑斕味香濃.。炸魚皮$24、超級脆口!直接食或點湯食也好好味另外,店員態度都好好,雖然好忙但係都好客氣咁幫我哋影相😊 #廟街 #油麻地警局 #油麻地
永年士多有好多分店,我哋今日喺逸東酒店嘅呢一間食😊
去到彌敦道逸東酒店正門右邊,上幾級樓梯就到。

呢間佐敦分店有好得意嘅打卡場景

明信片有四個款式,都好靚
我哋兩公婆各自打卡拎到一張
我哋今日好肚餓🤣點左麵食、小食、野飲各2

牛筋腩蝦子撈麵 微麻辣 $66

牛筋腩入味,牛腩林身。麻辣嘅感覺好香口。
樽仔奶茶 $17

奶茶味道濃郁,夠口感滑。
生菜魚肉$20

兩者係好好嘅配搭,份量勁多。
咖喱辣醬三餸撈麵微咖喱
三餸:墨魚蝦卷 韭菜餃 魚腐 共$63

抹茶紅豆冰$15

抹茶味道香濃,紅豆軟綿綿,兩者很配合
腐乳通菜$27

班蘭咖央多士$18

熱辣辣食嘅時候好味,香口,斑斕味香濃.。
炸魚皮$24、

超級脆口!直接食或點湯食也好好味
另外,店員態度都好好,雖然好忙但係都好客氣咁幫我哋影相😊
#廟街 #油麻地警局 #油麻地
2024-07-21
5 day(s) ago 0 views
想食車仔麵~唸起嘅一定有【永年士多】🤭.//辣串combo//有四款串串:魚蛋、牛柏葉、豬腸、魷魚。辣醬好好食,有街頭風味🤭.//大碗麵//大胃至必叫!有十個餸:豬腸,魚蛋,蘿蔔,豬紅,豬皮,雞翼,雞翼尖,魷魚,紅腸,菜, 一碗滿足晒每樣熱門餸料想食啲嘅心願。最鐘意食蘿蔔同豬腸,前者甜綿無渣,後者乾淨腍滑食完肚仔「大碗足」.//牛筋腩蝦籽撈麵//第一次食永年嘅撈麵!原來都唔錯!/牛筋腩軟腍入味,撈麵彈牙,每條都滿滿蝦籽。隨麵附上一碗清湯,可以按喜好調整麵的濕潤度.凍檸檬茶
想食車仔麵~
唸起嘅一定有【永年士多】🤭

//辣串combo//
//大碗麵//
//牛筋腩蝦籽撈麵//
凍檸檬茶
朋友話我知逸東有車仔麵食我先知有一間咁懷舊既餐廳,今日去開尖沙咀就黎試下先門口有餐牌見到好多選擇,仲可以自由配搭一入門口就見到打卡點,好懷舊呀~衣家係舖位無左以前既招牌車仔檔,店主特登留地方放出黎比人打卡,真心要讚唔好睇少車仔麵係平民野食,好多人幫襯,我地去到幾乎滿座,遲啲黎仲要等位呢度手機自助落單,我地叫左兩個自選車仔麵同三個小食,飽到食唔晒自選4餸車仔麵(米粉,蘿蔔,蝦卷,豬紅,蜂巢豆腐) 個麵最驚艷係個麻辣湯底同蘿蔔,湯底又麻又香,配米粉吸晒個湯既麻香味,無餸都食到成碗麵,仲有蘿蔔,超級甜,又無渣,簡單無得頂蝦卷用料足,咬開就見到一粒粒蝦肉自選3餸車仔麵(米線,牛腩,肥牛,蝦卷)朋友對蝦卷讚不絕口牛腩都話好冧好嫩滑仲話個米線唔同一般出面食咁冧,麵身硬d食落有咬口唔食得辣叫咖哩湯就岩晒班蘭咖央多士係朋友話好想試,味道唔太死甜又有班蘭獨特香味,趁熱食好香口酸齋係無諗過會係車仔麵食店會出現,但酸酸甜甜好開胃最後一定要食就係腐乳通菜,腐乳通菜本身已經係無敵既菜,加上佢個腐乳醬係調過味,無腐乳本身既咸同辣,反而有少少甜同腐乳本身既豆香味,好正呀,好後悔無多醬跟餐叫左熱柚子蜜同抹茶紅豆冰,柚

門口有餐牌見到好多選擇,仲可以自由配搭

一入門口就見到打卡點,好懷舊呀~

自選4餸車仔麵

自選4餸車仔麵(米粉,蘿蔔,蝦卷,豬紅,蜂巢豆腐)
蝦卷用料足,咬開就見到一粒粒蝦肉

自選3餸車仔麵

自選3餸車仔麵(米線,牛腩,肥牛,蝦卷)
朋友對蝦卷讚不絕口
牛腩都話好冧好嫩滑
仲話個米線唔同一般出面食咁冧,麵身硬d食落有咬口
唔食得辣叫咖哩湯就岩晒
班蘭咖咉多士
酸齋
酸齋係無諗過會係車仔麵食店會出現,但酸酸甜甜好開胃
腐乳通菜

抹茶紅豆冰
跟餐叫左熱柚子蜜同抹茶紅豆冰,柚子蜜正常無特別,但抹茶紅豆冰好香濃既抹茶,有抹茶既回甘味,紅豆份量多到差唔多有半杯
煮得好冧,水準好高,呢個價錢超價

2024-10-05
自選4餸車仔麵
自選3餸車仔麵
班蘭咖咉多士
酸齋
腐乳通菜
抹茶紅豆冰
2024-10-06 72 views
今日好開心同屋企人去咗永年士多嘅車仔麵食高質素食物,因為香港而家有好多唔同嘅車仔麵,但係呢一間絕對不同,因為價錢經濟實惠,而且食物種類比較多,配菜非常多,有雞翼雞翼尖豬紅蘿蔔豬皮紅腸,應有盡有,所以真係適合唔同年紀嘅朋友呀,而且佢有好多招牌必叫嘅組合,仲有兒童餐入面有雞翼,公園 ,墨魚丸,芝士腸,都好啱小朋友食,大人仲可以揀自選三餸,包括有唔同程度嘅辣醬,有唔同嘅面類揀,我最鍾意食佢哋嘅河粉,因為非常爽脆彈牙,仲有米粉米線都有㗎,而且佢哋嘅湯底都好濃郁,仲有如果鍾意食辣嘅朋友一定要叫辣啊,因為佢哋嘅咖喱味都好香,豬皮非常爽口彈牙,魚皮餃都好好食,而且牛丸係手打牛丸,仲有陳皮魚蛋,真係好好食呀,所以我睇得出呢個廚師好有心機,而且仲可以叫何油彩衫配埋凍檸茶,大大杯,真係又香又好飲
2024-09-22 132 views
今天同朋友去佐敦親友屋企打麻雀,到食晚飯時就係附近搵吓嘢食,我朋友喜歡食車仔麵,親友就介紹附近有間好食嘅車仔麵餐廳,這間餐廳叫永年士多,位於佐敦彌敦道380號香港逸東酒店地下1號舖,港鐵佐敦站B1出口,行幾分鐘就到,非常方便。這間餐廳嘅車仔麵我朋友話係銅鑼灣都食過,佢話非常好味好食。餐廳個招牌都很顯眼,令人一眼就見到,餐廳內環境非常寬敞,裝修好靚又新淨,亦有好多打卡嘅位置,好適合客人嚟打卡,枱凳都好闊落,令人坐得舒服,店員有禮貌,服務態度好,來這裏食都不錯。餐牌上主打食品係車仔麵,其他有小食、蔬菜、多士和飲品,亦有特惠的經典麵食,加少少錢就有埋小食同飲品,價錢真係好抵,仲有十二款嘅車仔麵選擇,每款車仔麵喺主牌上嘅賣相好吸引,睇到就想叫來食,我哋都選咗一陣就叫咗高佬發辦和至尊面,因為唔貴價仲叫埋車仔小食嘅生菜魚肉,亦叫埋飲品熱柚子蜜。首先來高佬發辦,份量不少,有豬腸、豬紅、豬皮、雞翼、冬菇、豆卜、菜心,我選了粗麵,滷水湯底香濃,豬腸洗得乾淨, 顏色夠深,夠晒爽口入味,豬紅厚實多汁,豬皮好淋好味道,雞翼又大隻厚肉,淋身好好味,冬菇、豆卜、菜心都全吸入湯,食落好有香味,粗麵口感爽滑彈牙,真係

首先來高佬發辦,份量不少,有豬腸、豬紅、豬皮、雞翼、冬菇、豆卜、菜心,我選了粗麵,滷水湯底香濃,豬腸洗得乾淨, 顏色夠深,夠晒爽口入味,豬紅厚實多汁,豬皮好淋好味道,雞翼又大隻厚肉,淋身好好味,冬菇、豆卜、菜心都全吸入湯,食落好有香味,粗麵口感爽滑彈牙,真係好正嘅車仔麵,而朋友叫嘅至尊面有豬手、雞翼、魚蛋、豬腸、豬紅、豬皮、白蘿蔔、菜心,份量亦不少,真係令你食到飽,朋友加咗小嫩同選咗幼麵,佢好鍾意車仔麵嘅滷水湯底,濃郁小嫩,配料中豬手最出色,肉質軟淋及入味,陣陣南乳香,魚蛋軟滑彈牙,白蘿蔔好清甜不錯,連埋幼麵夠彈牙好配搭來食。

小食嘅生菜魚肉,魚肉好彈牙大大粒有驚喜,有好多新鮮生菜,放落麵一齊食好正,車仔麵同熱柚子蜜好配,完全話有無口乾口渴。最後我哋叫紅豆冰做甜品,開頭我都以為會太甜,但完全唔係,甜度啱啱好,朋友飲一杯懷舊紅豆冰,大大粒紅豆,軟綿綿,好香甜,與淡奶一齊拌勻,口感幼滑,細膩可口,我就飲抹茶紅豆冰,真係好似日本嗰種抹茶味,飲完超滿足。

這間好味道嘅車仔麵餐廳好值得推薦俾大家,食物質素高,價錢又唔貴,好食又抵食,我哋下次一定再嚟食。
2024-09-17 145 views
呢間佐敦分店位於彌敦道,逸東酒店地下,位置十分方便😆,喺油麻地同佐敦中間,就近廟街、油麻地警署;店舖整潔光猛,裝修亦都有特色,特別一提,餐廳最入嘅位置有個郵筒,呢個郵筒係真㗎,唔止係裝飾😉,店舖會提供免費嘅Postcard俾你寄出去,醫肚之餘不妨可以玩吓🤭餐廳用Qrcode落單,揀好後可以到櫃檯付款💰📝我哋order咗以下食物:💁‍♀️大碗麵 $76-配豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜辣度有得揀咖喱定麻辣、麵都有得揀油面、粗麵、河粉、米粉等等而我哋就揀咗油麫麵+ 微呶喱辣🤭蠔油菜心 $20- (套餐加配)估唔到套餐加配嘅份量都咁多🫣樽仔奶茶 $17- (套餐加配)奶茶味好濃,必飲!❤️💁‍♀️鮮油多士 $18-成日見到人食,今次終於可以試吓,真係好好食,鮮油多牛油好厚🤩💁‍♀️淨南乳豬手 $58-有4大件豬手,炆得好腍,但又唔會骨肉分離😋💁‍♀️腐乳通菜 $27-豆腐乳醬好食,份量都多😆💁‍♀️咖喱三寶(魚蛋,豬皮,蘿蔔) $30-魚蛋係陳皮魚蛋,我最愛😍,蘿蔔好甜冇渣🫶溫馨提示:食飽飽之後,需要自助式咁放回餐盤🍽️餐廳座位足夠,食物質素同員工嘅服務態度都好好🤗,而且每款送

餐廳用Qrcode落單,揀好後可以到櫃檯付款💰
📝我哋order咗以下食物:
💁‍♀️大碗麵 $76-
辣度有得揀咖喱定麻辣、麵都有得揀油面、粗麵、河粉、米粉等等
而我哋就揀咗油麫麵+ 微呶喱辣🤭
蠔油菜心 $20- (套餐加配)
估唔到套餐加配嘅份量都咁多🫣
樽仔奶茶 $17- (套餐加配)
奶茶味好濃,必飲!❤️
💁‍♀️鮮油多士 $18-
💁‍♀️淨南乳豬手 $58-
有4大件豬手,炆得好腍,但又唔會骨肉分離😋
💁‍♀️腐乳通菜 $27-
豆腐乳醬好食,份量都多😆
💁‍♀️咖喱三寶(魚蛋,豬皮,蘿蔔) $30-
魚蛋係陳皮魚蛋,我最愛😍,蘿蔔好甜冇渣
🫶溫馨提示:食飽飽之後,需要自助式咁放回餐盤

🍽️餐廳座位足夠,食物質素同員工嘅服務態度都好好🤗,而且每款送都好食,會再嚟👍
2024-09-11
今晚喺尖沙咀行完之後嚟咗佐敦逸東酒店隔離嘅永年士多食由於都幾肚餓,所以叫咗好多嘢食,張單極長😂叫咗一碗自選三餸菜底(走辣)餸菜,包括牛柏葉、冬菇、墨魚丸牛柏葉爽口彈牙,而且份量都好慷慨,至於冬菇好鮮甜,墨魚丸入面有粒粒嘅墨魚肉,食得出係真材實料第二碗叫咗自選三餸蒜油撈麵,餸菜包括魚蛋、韭菜餃、流心蛋、魷魚魚蛋細細粒,好惹味,至於韭菜餃多菜少肉,好健康,流心蛋個效果做得好好,至於魷魚有好多,魷魚鬚尤其好食最後叫多咗碗自選三餸麵,餸菜包括有雞翼、魷魚、冬菇、流心蛋,據朋友所講啲雞翼煮得好入味,而且啖啖肉,好出色最後叫咗樽仔烏龍茶同蠔油菜心,樽仔烏龍茶細細樽好得意,解味之餘又解渴呢間餐廳位置方便,而且侍應熱情有禮,同時餸菜多樣化,份量充足,性價比好高,值得推薦#永年士多
今晚喺尖沙咀行完之後嚟咗佐敦逸東酒店隔離嘅永年士多食

由於都幾肚餓,所以叫咗好多嘢食,張單極長😂

叫咗一碗自選三餸菜底(走辣)餸菜,包括牛柏葉、冬菇、墨魚丸

#永年士多
2024-09-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 韭菜餃
同媽咪食港式美食! 兩母女都好鍾意車仔麵, 咁岩要去九龍行街, 順路就去香港逸東酒店既永年士多食車仔麵! 佐敦站B1出口行6分鐘就到!新店真係好有香港特色,復刻老香港的車仔麵場景超好影,打卡一流~ 用QR Code自助點餐好方便, 空間舒服, 可以慢慢坐慢慢食! 三餸車仔麵$48起, 飲品另外單點,雖然係下午茶時段,不過因為朝早冇食早餐,所以兩個人都點了四餸,另加一碟生菜同兩杯飲品!我點了豬皮蘿蔔牛腩流心蛋油麵,醬汁揀左微咖喱辣。 豬皮爽口,蘿蔔入味,牛腩軟腍,流心蛋香滑,配上微辣的咖喱醬汁,非常惹味!媽咪點了豬腸豬紅牛柏葉粗麵。 豬腸處理得乾淨,沒有異味,豬紅爽口,牛柏葉香軟,配上粗麵條,口感豐富。飲品方面,新推出的白桃多多(加$15) 清新爽口,桃味香甜,炎炎夏日飲一杯非常消暑;凍檸茶 (加$11) 少甜 茶味濃郁,檸檬清香,甜度適中,解渴一流。

2024-09-01
$90 (Tea)
2024-09-02 123 views
好耐冇食永年,以前係特登入元朗食,依家原來佐敦都有。見咁耐冇食,順便買外賣番屋企。叫咗一碗有營有素,本身已經有好多款餸,流心蛋,蘿蔔,豆卜,冬菇,紫菜,我自己另外再加咗魚腐。另外散叫一碗三餸米粉,豬皮,牛柏葉,蜂巢豆腐。見到杯白桃多多好吸引,忍唔住加購。白桃多多味道唔錯,白桃味同益力多味都幾夾,幾好飲。下次有機會試埋杯士多啤梨多多。整體味道好,唔會食完覺得好鹹好重味精咁,比起其他車仔麵多餸揀。我個人就最鍾意蜂巢豆腐同豆卜,完全吸晒湯汁,好入味。蘿蔔亦都冇乜渣,清甜爽口,健康之選。另外都幾欣賞啲餸嘅份量,唔會因為你嗌多咗個餸而其他餸少咗,整體嚟講都食得好滿足。

TakeAway
2024-09-02 86 views
鹵水雞翼❤濃味滷水汁熬煮,每隻雞翼都自帶濃濃既滷水香味。隻隻都炆得好淋好入味!!一食就直接骨肉分離,大大隻好滿足,夠哂惹味,必點!南乳豬手❤用南乳炆煮過後既豬手,口感軟腍,豬手由外到內都有香濃既南乳味~,而且豬手底仲有菜心,菜心索埋南乳汁,仲好味!白桃多多❤限定益力多特飲!! 如果再大杯D就更好喇!三餸車仔麵❤+$6 墨魚蝦卷 多蝦彈牙,+$2 鳳爪 好入味, +$2 豬腸 夠彈牙,油麵亦都幾掛湯,麵量岩岩好!三餸車仔麵 走湯走醬 菜底❤係菜心底,好入味既 冬茹 同 +$2 豬紅,+$2 魷魚 口感好軟冧,同平時食到既好唔同!!!
白桃多多❤限定益力多特飲!! 如果再大杯D就更好喇!
2024-09-01 95 views
One of my favourite Hong Kong delicacies - cart noodles! You get so many options of foods that you can add on, though most of them are unhealthy.To balance it out, I opted for the vermicelli noodles instead of the OG “oil noodles”. As for the spice, I got the medium curry spice. The soup actually had a Chinese herbal taste to it (which is something that I actually like!) For the food options, I got beef stomach, sour dough and a shrimp paste. I was surprised at the generous portions given. Unfor

For the food options, I got beef stomach, sour dough and a shrimp paste. I was surprised at the generous portions given. Unfortunately, I found a piece of hair on the beef stomach and told the staff. They were nice enough to give me a dish of beef stomach and beef tendon as an apology. Not bad for a restaurant that’s quite casual!

To make this meal extra satisfying, we ordered an iced red bean drink to accompany it. Added $15 and it was so worth it!!!

Not a bad choice if you’re craving noodles. But I think I prefer having mai seen more.