2023-05-05
推薦: 🍉🍉🍉 (3/5) 味道: 🍉🍉🍉 (3/5) 價錢: 🍉🍉🍉 (3/5) 打卡: 🍉🍉🍉 (3/5) 位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5) 回訪: 🍉🍉🍉 (3/5) lamlamli呢間蛋糕店真係好多年前已經聽過,最出名就係佢可以用平民價錢食到高級千層蛋糕店嘅質素,經過咁多年由網店發展到開埋實體舖,今次上去實體舖試一次,睇吓同其他蛋糕網店相比仲有無優勢!抹茶流心 $36 🍉🍉🍉🍉🍉抹茶味真係超濃郁,我呢個抹茶迷真係非常滿足,食到最尾都仲有流心效果,流漿澎湃到隻叉一拮落去就湧哂出嚟,要細力啲咁拮先唔會浪費😂美祿脆脆 $36 🍉🍉🍉🍉係我食過美祿味最濃嘅蛋糕 😋每一層cream都好輕盈,好綿滑,千層皮唔算薄,食得出每層蛋糕皮同cream嘅口感層層分明👍伯爵茶 $36 🍉🍉🍉🍉雖然賣相無咁吸引,但係都好食😋 茶味好香濃,會有些少茶葉碎,唔影響食感因為呢款係拎番屋企食嘅,所以cream層無堂食咁挺身,食嘅時候蛋糕皮嘅存在感會比cream更大,堂食就應該唔會咁抹茶巴斯克芝士蛋糕 $44 🍉🍉🍉相比之下比較普通,抹茶味無流心千層蛋糕咁突出,食落唔會好膩整體嚟講
味道: 🍉🍉🍉 (3/5)
價錢: 🍉🍉🍉 (3/5)
打卡: 🍉🍉🍉 (3/5)
位置: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
回訪: 🍉🍉🍉 (3/5) lamlamli呢間蛋糕店真係好多年前已經聽過,最出名就係佢可以用平民價錢食到高級千層蛋糕店嘅質素,經過咁多年由網店發展到開埋實體舖,今次上去實體舖試一次,睇吓同其他蛋糕網店相比仲有無優勢! 抹茶流心 $36 🍉🍉🍉🍉🍉
抹茶味真係超濃郁,我呢個抹茶迷真係非常滿足,食到最尾都仲有流心效果,流漿澎湃到隻叉一拮落去就湧哂出嚟,要細力啲咁拮先唔會浪費😂 美祿脆脆 $36 🍉🍉🍉🍉
係我食過美祿味最濃嘅蛋糕 😋每一層cream都好輕盈,好綿滑,千層皮唔算薄,食得出每層蛋糕皮同cream嘅口感層層分明👍 伯爵茶 $36 🍉🍉🍉🍉
因為呢款係拎番屋企食嘅,所以cream層無堂食咁挺身,食嘅時候蛋糕皮嘅存在感會比cream更大,堂食就應該唔會咁 抹茶巴斯克芝士蛋糕 $44 🍉🍉🍉
相比之下比較普通,抹茶味無流心千層蛋糕咁突出,食落唔會好膩 整體嚟講,lamlamli勝在每日提供嘅口味好多,對於千層蛋糕迷嚟講絕對係一個平民選擇,流心千層蛋糕絕對值得一試,暫時覺得未有其他蛋糕舖整得好食過lamlamli,而且價錢都算平,其他一般口味嘅蛋糕就同其他蛋糕舖各有千秋,視乎大家嘅preference🙈
(抹茶巴斯克芝士蛋糕最出色暫時食過係旮旯,但係價錢貴好多同埋好難搶)
後記
💟 每日供應口味不同,詳情請參閱店家ig
📍 lamlamli @lamlamli_bakery
地址:旺角彌敦道691-697號永如大廈3樓697室