Hiring
$18,500-$23,000
Monthly (Negotiable)
$17,500-$25,000
Monthly (Negotiable)
2022-09-24 1000 views
身為食肉獸嘅我、牛扒係必然之選😄Prime Ribs係我經常食嘅牛扒部位之一、以前喺加拿大平均一個月都會食一次😄但係香港肉食選擇雖然多、但係優質嘅牛肉其實唔係咁容易食到、而且價錢相當貴⋯仲要顧及料理水準問題🥺Lawry’s 係美國有多年歷史嘅Prime Ribs 連鎖店、喺香港已經開咗好多年分店😎雖然味道不及美國店,但係都有八成水準發揮😋Prime Ribs 有三種選擇:California Cut (薄切)English (三片切)and Lawry Cut (厚切)我咁大食梗係揀Lawry Cut 厚切😜經過我過去嘅經驗、厚切其實不適宜太生、所以小弟點左個Medium 🤓牛扒肉質的確非常鮮嫩Juicy 、唔黐牙、不過咸、冇血水😄而且帶有少少燒香味😋😋😋食落去好鬆軟但帶有少少Marble(肥厚and 根)的確有水準👍果然USDA Black Angus Prime Ribs👍👍👍Lawry用餐環境非常優雅、適合節日及情侶拍拖😎牛扒愛久唔久去亦係一個上佳選擇👍

我咁大食梗係揀Lawry Cut 厚切😜