香滑奶茶加比塊面更加大嘅雞扒~~~終於挨到星期六,又係我同大嚿要出街覓食嘅時間,今次我哋就去咗食好耐冇食嘅港式茶記。😊~~~餐廳裝修幾別緻,係非常道地嘅港式風格,但係服務質素就比好多港式茶記都好。侍應普遍都好有禮貌,叫嘢食亦都冇漏單😛~~~睇完餐牌之後我哋叫咗XO海鮮炒烏冬、羅宋湯同鐵板香煎雞扒意粉配燒汁,仲有一杯食茶記一定要叫嘅香滑奶茶😎~~~ XO海鮮炒烏冬:貼心嘅佢哋可以俾我哋叫少油,XO醬味道啱啱好,惹味得黎又唔會好鹹,而且條條烏冬都好彈牙,仲有茶記必備嘅鑊氣!正🤓~~~羅宋湯:酸酸地幾足料,感覺好開胃,正好適合我哋打開星期六嘅第一餐嘅胃口😛~~~鐵板香煎雞扒意粉配燒汁:雞扒非常肥美嫩滑,而且真係超級大塊,大食嘅我哋都差啲食唔晒,好抵。另外佢哋嘅意粉同雞扒係分開上嘅,呢個做法真係好貼心,可以令意粉保持乾爽,值得一讚。😋~~~香滑奶茶:雖然只係一杯飲品但係奶茶一向都係茶記嘅精髓,而呢度就將呢個精髓做得好好,茶底夠濃,奶味夠重,質感亦都好滑,好好飲。~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥金記冰室 (灣仔)灣仔天樂里6-18號恆安大廈地下D及E舖
香滑奶茶加比塊面更加大嘅雞扒
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
金記冰室 (灣仔)
灣仔天樂里6-18號恆安大廈地下D及E舖