2022-10-31 254 views
今日去咗 ❥⧽阿久根和牛拉麵屋 ❥⧽食拉麵。拉麵店麻雀雖小, 五藏俱全, 全部都係吧枱位, 不過唔會覺得迫。𓊈 慢煮A4和牛叉燒沾麵 ✧ 濃蝦湯 $𝟷𝟺𝟾𓊉和牛煮到半熟, 肉質非常軟腍, 充滿肉汁。沾麵汁用石鍋盛住, keep 住暖笠笠, 濃蝦湯味道非常濃郁, 有好多蝦仔喺入面, 實在好適合我呢個重口味人士, 湯汁濃稠, 拉麵輕輕一蘸已經掛曬汁, 食完拉麵就叫店員加湯, 咁個沾麵汁就變咗碗湯, 可以飲埋, 好滿足!𓊈 香煎虎蝦拉麵 ✧ 黑蒜濃湯 $𝟿𝟾𓊉虎蝦好大隻, 啖啖肉。黑蒜湯好香蒜味, 湯底有好多蝦仔, 味道濃而不油膩。糖心蛋剛剛好半熟, 好好食! 𓊈日式餃子 $𝟺𝟾𓊉係韭菜豬肉餃子, 韭菜味濃, 豬肉肉質鮮嫩, 外皮煎得香脆。𓊈 忌廉 $𝟷𝟻 ✧ 烏龍茶 $𝟸𝟶𓊉好少見玻璃樽裝嘅忌廉呀, 味道好好!♡♡ 不論沾麵定湯麵都好好食, 雖然店員好忙碌不過都好有禮貌, 值得支持!

𓊈 慢煮A4和牛叉燒沾麵 ✧ 濃蝦湯 $𝟷𝟺𝟾𓊉

𓊈 香煎虎蝦拉麵 ✧ 黑蒜濃湯 $𝟿𝟾𓊉

𓊈日式餃子 $𝟺𝟾𓊉

𓊈 忌廉 $𝟷𝟻 ✧ 烏龍茶 $𝟸𝟶𓊉
好少見玻璃樽裝嘅忌廉呀, 味道好好!

濃蝦湯
香煎虎蝦拉麵
日式餃子
忌廉 & 烏龍茶
$160 (Lunch)
濃蝦湯
香煎虎蝦拉麵