2019-03-02
第一次嚟九洲第一拉麵之稱嘅金田家朝聖,之前一直見評價非常好,慶幸今晚早嚟唔使排長龍😍等咗一陣好快就有得入~呢度最出名就係個豬骨湯底拉麵,不過今次第一次試嘅反而係佢嘅雞白湯豚骨拉麵(呢排食得太多肥所以要清少少🤭),果然名不虛傳😍湯底雖然冇豬骨湯咁濃,但係就好香嘅雞汁味😍🤤同d香蔥好夾👍🏻👍🏻配上幾塊薄薄腩肉叉燒,脂肪比例平均吾會肥膩,好好味😍🤤不過鍾意食腩肉嘅我認為可以再肥美啲同份量多啲就好啦~🤭🤣麵方面我揀咗硬麺,面嘅質感啱啱好非常彈牙👍🏻👍🏻不過呢款拉麵嘅面就係正常嘅拉麵粗度,下次要試吓佢嘅豬骨拉麵先,因為佢哋嘅豬骨拉麵係用幼身拉麵,相信口感又會係另一番味道😋😋另外加錢加咗一隻糖心蛋,呢個真係非常讚整得超好味!隻蛋味道香濃,糖心效果亦都做得非常好🤤🤤👍🏻成碗拉麵食得好滿足☺️😋總括嚟講係一間非常好質素嘅拉麵👍🏻👍🏻👍🏻
總括嚟講係一間非常好質素嘅拉麵👍🏻👍🏻👍🏻