2021-01-15
📍𝕄𝕖𝕝𝕝𝕠𝕨 𝔹𝕣𝕠𝕨𝕟 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 𝕓𝕪 𝕌ℂℂ (沙田) 喺沙田新城市廣場行街行到攰攰地就去左呢到抖下☺️。餐廳既感覺好柔和好舒服,而且仲充斥住咖啡既香味☕️,好適合係到輕輕鬆鬆咁度過。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:💛 Tea Set - 香蕉朱古力窩夫熱香餅 🍌🍫 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝐵𝑎𝑛𝑎𝑛𝑎 𝑊𝑎𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑃𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒 ($80) 下午茶就緊係要試下佢地既招牌甜品 - 窩夫熱香餅!但係足足要等左20幾分鐘先有😢。一上到黎見到佢個賣相好似唔太靚有d失望,但係唔好睇佢樣樣衰衰咁呀,食落其實都唔太差!🥞窩夫熱香餅同我本身預期既有d唔同,唔夠空氣感同唔夠鬆軟,食落較為實身。不過無可否認既係個pancake真係好香,蛋香同牛油味好重,而且配上香蕉、朱古力同忌廉好夾。不過本身以為佢既朱古力係朱古力醬,點知係朱古力塊🍫,好似有d怪怪地。🤔💛 Iced Coffee ☕️呢度既咖啡亦都好出名,味道果然唔錯,味道好香濃!𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖Shop 706, 1/F, New Town Plaza Phase 1, 18 Sha Tin Ce
𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
💛 Iced Coffee ☕️
呢度既咖啡亦都好出名,味道果然唔錯,味道好香濃!
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖
Shop 706, 1/F, New Town Plaza Phase 1, 18 Sha Tin Centre Street, Sha Tin