2019-08-29
最近時代廣場有龍珠展,所以今日放工跟老公黎到時代廣場,先睇龍珠Figure,到差唔多8點先搵晚餐食。之前好少係時代廣場搵食,所以隨便就搵左間食葡國菜嘅餐廳。小島.澳門菜呢個名好特別,「小島」又同澳門好貼切。我地去到時,好彩餐廳仲有最後一張梳化位,所以我地可以好舒服咁食晚餐,即使唔係梳化位,其他坐位都好寬敞。餐牌好精美,大部份菜色都有圖片。椰香葡國雞伴脆豬包 $138如果唔想食脆豬包,客人可以揀白飯。因為我地唔係好肚餓,所以揀左脆豬包。名乎其實嘅脆豬包,真係好脆~~~葡汁有好香嘅椰香味,用黎送飯一定食到唔停口。可惜今次我地叫左脆豬包。下次一定要跟飯啊~~~不過,用脆豬包點葡汁都唔差,每一啖包都沾滿葡汁,仍然可以食到啖啖椰香味。只有2件脆豬包,少左D,唔夠點哂咁多葡汁。至於餸方面,除左雞,仲有蛋、薯仔、臘腸&少少橄欖,面層舖左少少椰絲。雞肉好大件,無骨,肉好嫰滑,薯仔亦好入味。橄欖馬介休炒椰菜 $72唔好睇個樣青BB,無乜色水,好似好單調,其實好惹味,雖然係用馬介休炒,但唔會過咸,菜亦好爽嫰。後記:*上菜速度快*份量方面,因為我地2個人唔算太餓,所以份量剛剛好*可能因為已過飯點,所以環境亦
餐牌好精美,大部份菜色都有圖片。
椰香葡國雞伴脆豬包 $138
橄欖馬介休炒椰菜 $72
後記:
*上菜速度快
*份量方面,因為我地2個人唔算太餓,所以份量剛剛好
*可能因為已過飯點,所以環境亦算清靜