2025-02-10
今日去到呢一間位於喺馬鞍山嘅打邊爐,見到門口都有好多人排隊,所以朋友同我就決定入去試吓呢一間餐廳!而家天氣咁凍,最適合就係打邊爐!簡直冇得輸!餐廳有三個唔同嘅套餐!我哋揀咗中間嗰個!價錢嚟講都唔算太貴,合理價位!餐廳係主打台式嘅火鍋,有出邊好多唔同台灣嘅小食同埋飲品,最吸引當然係佢嘅麻辣鴨血,非常好食,我同朋友忍唔住食咗好多件!仲有台式香腸,關東煮,肉燥飯同埋台式嘅撈麵!台式嘅香腸非常厚實,味道都唔錯!飲品都係任飲,套餐會包一杯台式飲品,另外嗰啲就可以出去自己拎,我就揀咗烏龍茶,簡簡單單!牛肉嘅質素覺得唔錯,係美國嘅特選牛板鍵,唔會話好肥,而且肉味十足,加埋壽喜燒湯底嘅配搭真係非常好食!而且冇漏單嘅情況,叫幾多比幾多,食咗幾碟,簡直就係正,羊卷肉我哋都有試,唔會話有蘇味,整體質素都唔錯!上等豬梅花就正常發揮,鍾意食豬肉嘅朋友都可以叫!另外佢仲有好多唔同即叫即刻整嘅小食,私心推介地瓜丸,非常有台灣特色!鹽酥雞球,每一份有兩件亦都好惹味,鍾意食嘅朋友不能錯過!潮汕牛肉丸就每一粒都非常爽口彈牙,而且非常juicy! 忍唔住encore咗幾次!鍾意食海鮮有我哋當然有叫到佢哋海鮮,青口嘅味道都唔
牛肉嘅質素覺得唔錯,係美國嘅特選牛板鍵,唔會話好肥,而且肉味十足,加埋壽喜燒湯底嘅配搭真係非常好食!而且冇漏單嘅情況,叫幾多比幾多,食咗幾碟,簡直就係正,羊卷肉我哋都有試,唔會話有蘇味,整體質素都唔錯!上等豬梅花就正常發揮,鍾意食豬肉嘅朋友都可以叫!另外佢仲有好多唔同即叫即刻整嘅小食,私心推介地瓜丸,非常有台灣特色!鹽酥雞球,每一份有兩件亦都好惹味,鍾意食嘅朋友不能錯過!潮汕牛肉丸就每一粒都非常爽口彈牙,而且非常juicy! 忍唔住encore咗幾次!鍾意食海鮮有我哋當然有叫到佢哋海鮮,青口嘅味道都唔錯,再加埋帆立貝同埋水魷,真係非常滿足!
最後就出去食佢嘅牛奶雪糕!我就加咗少少紅豆!另外亦都有好多唔同嘅配料可以俾大家放上去!簡直食到捧住個肚走!大滿足!