2024-10-19 159 views
今日喺旺角行完街, 諗緊食乜晚餐, 又唔想食得太飽, 想清清地咁食, 路過油麻地見到呢間正九清湯腩, 餐廳有唔少香港人嘅comfort  food, 就入咗去試試。 餐廳環境算係一般裝修, 但係佢賣嘅係真材實料, 主打唔同部位嘅牛肉同清湯, 亦都有小食。 另外店員嘅服務好熱情, 令人好舒服。 我哋眼闊肚窄就叫咗唔同嘅菜式 1) 清湯牛三寶河( 牛腩牛筋牛肚)- 河粉幼細軟滑,清湯清甜, 牛腩肉質嫩滑, 帶點油香, 牛肚爽滑, 牛筋軟淋, 值得推介 2) 正九牛肉羹河 - 老公覺得河粉爽滑彈牙,牛肉打成球狀, 食到新鮮嘅味道 3) 紅油抄手- 香辣美味, 餃子皮薄餡靚, 將河粉沾上紅油味道一流 4) 酒味醉雞- 肉質先嫩, 淡淡嘅酒味, 好香口 如果大家喺旺角行開街, 想食清淡, 可以嚟到呢間性價比高嘅餐廳!

4) 酒味醉雞- 肉質先嫩, 淡淡嘅酒味, 好香口