2016-03-06 525 views
喺元朗租單車踩入屏山,兜兜轉轉搵到馳名食肉餅飯嘅地方,仲可以俾狗仔坐出面,太好啦!今日人唔算好多,阿姐叫我哋落定單就差唔多,因為所有肉餅飯即叫即煎,係需要啲時間。我成日諗⋯肉餅飯其實可以有幾好食呢? 咁多人都介紹佢,肉餅其實好難整得難食,佢有咩咁令人驚喜嘅地方呢?得哋三個人叫咗3款唔同嘅肉餅。1. 京蔥薑牛肉肉餅飯 2. 蓮藕章魚肉餅飯3.蒜香辣椒雞粒肉餅飯三個肉餅份量足,飯個份量都好多,肉餅好厚,外面煎得好香入面又鎖住啲肉汁,味道配搭突出,難怪咁多人嚟食,枱面有豉油辣椒油俾你加,佢個辣椒油好香又辣辣地,撈飯一流。我哋三個女仔以為會食唔哂,真係好大份,但因為太好味,所以碟碟清! 飲咗龍鳳可學同大話七, 兩杯飲品分別係鹹檸可樂同話梅七喜,飲品都份量充足而且一啲都唔hea. 俾杯有鹹檸底嘅冰你,再俾罐汽水,呢餐好滿足!

1. 京蔥薑牛肉肉餅飯

2. 蓮藕章魚肉餅飯

3.蒜香辣椒雞粒肉餅飯

• 龍鳳檸檬可樂
  • 所有肉餅飯
  • 大話七  (話梅七喜)