2019-11-11
星期日放假,趁住表妹生日,男朋友車我地出深井食馳名陳記燒鵝,未食之前已經超期待啦!我地四個人,一去到已經叫到全場爆滿,個個都食緊香噴噴嘅燒鵝🤣🤣🤣首先講左個燒鵝先啦果然名不虛傳,燒鵝外層燒到香脆,肉質好嫩,有肥糕嘅部份燒到特別香,食落啖啖肉,滿口油香,超正!半隻真係份量好足,大大碟,四個人都食唔哂,就打包拎係去俾其他屋企人試下🥳🥳🥳表妹最鍾意食芝士,呢個牛油芝士中蝦煲就岩哂佢啦🥰🥰🥰中蝦其實都好大隻,食落肉質好爽,芝士味好濃好香,d伊面索哂d芝士汁好好味,表妹食左兩大碗😂😂🐷食左咁多肉,梗係要食番d蔬菜中和下!呢到嘅蒜蓉炒白菜好有鑊氣!蒜蓉味夠哂香!🤩香煎琵琶豆腐脆卜卜好香口裡面係混左豆腐同蝦膠,食落好有咬口,外脆內軟!🎉🎉黑椒牛頸瘠粒煲估唔到呢個價錢食到咁高質嘅牛肉,肉味好濃,用黑椒汁配埋洋蔥紅椒爆香好惹味!😘豉汁蒸大鱔呢個係我至愛😎😎大鱔好新鮮,蒸嘅時間岩岩好,肉質好嫩好爽脆,上面淋埋豉汁好入味好正!四個人叫左咁多樣餸都唔洗一千蚊!樣樣都抵食又好味,好值得推薦俾大家!
我地四個人,一去到已經叫到全場爆滿,
個個都食緊香噴噴嘅燒鵝🤣🤣🤣
首先講左個燒鵝先啦
表妹最鍾意食芝士,呢個牛油芝士中蝦煲就岩哂佢啦🥰🥰🥰
食左咁多肉,梗係要食番d蔬菜中和下! 呢到嘅蒜蓉炒白菜好有鑊氣!蒜蓉味夠哂香!🤩
香煎琵琶豆腐脆卜卜好香口 裡面係混左豆腐同蝦膠,食落好有咬口,外脆內軟!🎉🎉
黑椒牛頸瘠粒煲 估唔到呢個價錢食到咁高質嘅牛肉,肉味好濃,用黑椒汁配埋洋蔥紅椒爆香好惹味!😘
豉汁蒸大鱔呢個係我至愛😎😎 大鱔好新鮮,蒸嘅時間岩岩好,肉質好嫩好爽脆,上面淋埋豉汁好入味好正!
四個人叫左咁多樣餸都唔洗一千蚊!
樣樣都抵食又好味,好值得推薦俾大家!