2017-12-09
之前同朋友都有去HeSheEat食甜品,呢晚經過見到佢嘅餐牌,先知原來有正餐,同朋友仲未諗到食咩好,於是呢晚就喺度食飯啦! 呢餐想食多啲菜,所以叫咗沙律、豬肋骨、飯,同不能不叫嘅甜品。帶子青蘋果焦糖合桃蜜糖芥末醬沙律 - 帶子煎得面頭帶焦香,但中間唔係全熟,肉質又淋又鮮味,沙律菜好新鮮,芥末醬汁用上芥末子再加蜜糖,所以有香味得嚟又唔會好攻鼻,食到青蘋果好爽脆,個汁又甜甜哋,整體感覺好清爽,好味! 香煎芝麻吞拿魚沙律 - 吞拿魚面頭包咗層芝麻,輕輕煎過,好香好脆,裡面就半生熟,魚肉一啲都唔柴,配上鹹鹹哋嘅洋蔥汁,有種蔥油撈沙律嘅感覺。燒豬肋排 - 啲肉表面有烤過嘅香味,肉質唔嚡,薯條係粗身嘅,唔會炸到好乾,有薯味,點燒烤醬同茄汁都好食。春雞黑松露意大利飯 - 春雞多汁,外皮煎得好香,意大利飯濕濕哋,黑松露味同芝士味都好濃,但又唔會好膩,因為個汁唔算太稠身,唔錯。藍莓芝士蛋糕泡沫 - 芝士蛋糕好香滑,上面鋪住1粒粒嘅藍莓,藍莓泡沫有濃香奶味,兩者加埋一齊食就令芝士蛋糕味道更突出,令佢有唔同食味。特濃朱古力慕絲 - 朱古力忌廉有兩層,上面淺色嗰層奶味重啲,下面嗰層就朱古力味濃啲,配埋朱古力脆
特濃朱古力慕絲 - 朱古力忌廉有兩層,上面淺色嗰層奶味重啲,下面嗰層就朱古力味濃啲,配埋朱古力脆脆同朱古力雪糕,真係特濃,正!
估唔到呢度除咗甜品,鹹食都係高水準,而且無加一,真係好驚喜。