(Non-member)
2009-05-24 9 views
星期六下午放工,特登o係火炭走去銅鑼灣,就係為o左一試呢間小店o既意粉去到o岩o岩有兩個鬼佬離開﹔入到去……得我一個﹗? 可能係因為已經下午3-4點了。 正﹗因為我挺享受少人o既環境無人…緊係一個人霸哂張大梳化啦,好舒服。第一次去,叫o左杯熱Mocha+ 焗蒜蓉芝士多士 + 蒜片欖油意粉,最後再o黎多個Tiramisu..熱Mocha–味道唔錯.焗蒜蓉芝士多士–驚喜﹗4片大大的,份量已經係預料之外,味道……超正﹗蒜蓉好香,再加埋溶溶o既芝士。 好耐無食過咁好味o既多士,真係好回味﹗.蒜片欖油意粉–另一驚喜﹗ 簡簡單單o既意粉,無任何醬汁,無任何肉類海鮮,只有甜甜o既蒜片+欖油,賣相簡單,但味道一d都唔簡單﹗ 意粉又有口感 (彈,又一d都唔硬),總之就香 + 好味﹗ 如果再加少少辣味,味道可能仲豐富。 但已經好滿足了~~.Tiramisu–個面鋪滿朱古力碎,賣相一流﹔第一層淡淡o既朱古力,中間濃濃o既酒,個底就甜甜的,唔錯﹗(可能我不好酒,濃濃o既酒,未能完全享受呢個甜品)服務–好nice。 比起那些在中環上環的「高檔」小店,好好多﹗ 感覺好舒服~環境–大梳化好舒服,但就只有兩張,俾4人

無人…緊係一個人霸哂張大梳化啦,好舒服。

.熱Mocha–味道唔錯

環境–大梳化好舒服,但就只有兩張,俾4人坐﹔如果多幾張單人疏化就仲好…兩個人o黎食都可以坐得舒舒服服~

中途有兩個女士o黎食Tea,叫o左蜜糖雞翼,猛咁話好味﹗ 下次都要試o下先~

這間小店,絕對值得介紹﹔我絕對會再去~
(但自私d,希望唔好大肆宣傳,因為唔想下次去到要排隊/預訂,同埋破壞o個度o既寧靜環境,更加係影響水準
2009-05-23
$156 (Lunch)
  • 焗蒜蓉芝士多士 + 蒜片欖油意粉