2023-05-25 36 views
今晚同朋友join咗個係大角咀搞既躲避盤運動,開始之前就一齊係附近食晚飯~途經呢間越南菜見到幾抵食,裝修企理,一於試下~👅越南蒸粉卷呢樣嘢咸豐年前食沙爹王通常都會叫,而家冇咗好耐,出面嘅越南菜都唔容易搵到,呢度竟然有😯👏🏻外層粉卷口感煙韌,餡料豐富,配埋個酸汁清淡得黎都幾開胃👍👅咖哩牛肉飯轉炒底加太陽蛋咖喱有印度同越式可以揀,仲可以自選辣度,非常貼心👍 我揀咗越式最小辣,椰香味突出,咖喱香口濃郁😋牛肉嫩滑,惹味開胃炒飯底有鑊氣,粒粒分明,出色!💯👅馬拉盞炒芥蘭呢樣係我食泰國菜必點,咁啱喺度見到又想食就叫埋😁芥蘭爽脆,惹味得黎唔會太辣👍#大角咀美食 #大角咀越南菜 #越南菜推介 #抵食越南菜 #大角咀餐廳 #越旺美食 #大角咀 #越南菜 #咖喱 #牛腩 #東南亞菜 #香港必吃#香港旅游攻略 #食在香港 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港生活
途經呢間越南菜見到幾抵食,裝修企理,一於試下~

👅越南蒸粉卷

外層粉卷口感煙韌,餡料豐富,配埋個酸汁清淡得黎都幾開胃👍

👅咖哩牛肉飯轉炒底加太陽蛋
越式咖喱牛肉飯轉炒底加太陽蛋

咖喱有印度同越式可以揀,仲可以自選辣度,非常貼心👍
我揀咗越式最小辣,椰香味突出,咖喱香口濃郁😋

牛肉嫩滑,惹味開胃
炒飯底有鑊氣,粒粒分明,出色!💯

👅馬拉盞炒芥蘭
馬拉盞炒芥蘭

呢樣係我食泰國菜必點,咁啱喺度見到又想食就叫埋😁
芥蘭爽脆,惹味得黎唔會太辣👍

三色冰
2023-05-25
$102 (Dinner)
  • 馬拉盞炒芥蘭
  • 越式咖喱