2017-11-27 101 views
日本菜係我既最愛,但有時一個人既時候選擇又未必真係咁多,所以立食既手卷店就成為我既獨食首選(๑•̀ᄇ•́)و ✧ 今次搵食就搵到去野村,其實就同佢相隔10步左右就有另一間手卷店,亦係我曾經經常幫襯既鋪頭,但佢個海膽杯實在太吸引,仲有即製玉子燒,海膽+玉子燒完全將我既防線擊潰。心多多既我豪叫海膽杯,明太子玉子燒同劍魚腩手卷,加一蚊仲有個poke手卷當然叫埋。手卷最快出,總共有3大場刺身,醋飯味道剛好,而且入面自帶少量wasabi,紫蘇等,完全唔會覺得漏,什至乎會覺得好fresh.至於一蚊手卷係夏威夷三文魚手卷亦無失禮,大量微辣三文魚,另人欲罷不能w接住到既海膽杯簡直係震撼,首先係獨吞,而且個海膽杯上面既海膽同子子多到好似想跌落黎咁,一食落去海膽鮮甜無苦味,大大啖唔駛就住就住咁,只有兩個字可以形容,幸福(*๓´╰╯`๓)♡壓軸上場既就係玉子燒,玉子燒絕對係我日本菜最愛頭三位,所以我亦會好挑剔。佢地既玉子燒即叫即整,送上黎既時候仲有熱氣,金黃色既外觀絕對係100分,佢地已經好貼心咁切開4份,分開中間滿滿既明太子,再加100分。重點,食落去係燙口,蛋有少少甜味加埋明太子既咸咸辣辣撈埋一齊真係不得鳥

壓軸上場既就係玉子燒,玉子燒絕對係我日本菜最愛頭三位,所以我亦會好挑剔。佢地既玉子燒即叫即整,送上黎既時候仲有熱氣,金黃色既外觀絕對係100分,佢地已經好貼心咁切開4份,分開中間滿滿既明太子,再加100分。重點,食落去係燙口,蛋有少少甜味加埋明太子既咸咸辣辣撈埋一齊真係不得鳥,完全係我鐘意既味道,雖然食完海膽杯已經飽左9成,但個玉子燒太好食,唔覺唔覺就食哂(說好的減肥在哪兒wwwww),最後仲叫多左個鰻魚玉子燒進貢俾大帝,麻煩既大帝都話正
2017-07-07