今晚來到赤山日本料理,本身見到個商場環境吾太好,吾敢抱太大期望,點知超有驚喜!原先我就係為呢個原條鰻魚飯而來!基本上每枱必點><!我自己吃了一份原條蒲燒鰻魚飯 $108果然係必食!見到肥美厚肉既鰻魚 惹味既蒲燒汁 濃烈而不過咸 款款而起的香氣 簡直是欲罷不能 鰻魚肉口感飽滿 肥而不膩 連皮也好吃!軟軟帶煙韌的皮 感覺非常有膠質 這是和放題的質素不能相比的飯用上珍珠米 軟硬度適中 甜美的汁剛好下飯 旁邊黃色的酸蘿蔔非常開胃 整體令人很回味!值得推薦金菇肥牛卷 $42肥而不腻的牛肉片 煎得外焦里嫩 牛肉味濃香可口 包著大量金菇 咬落滿口生香 十分juicy西京比目魚 $75這個魚肉嫩滑 燒得外脆內嫩 但醬汁調味過咸 所以感覺較一般鐵板帶子 $58帶子非常大隻厚肉 牛油蒜落煎香 仲落左好多洋蔥增加惹味度 味濃而不過咸 很不錯但食完見到個底都幾油下海鮮鍋 $72入面啲海鮮都好新鮮 尤其嗰兩隻蝦 已經去殼 方便食用 味道鮮甜而且口感爽脆 仲有好多蔬菜增加纖維 底下有紅薯粉 一個鍋有齊所有野 不錯喔不得不提,去到店員好有禮貌歡迎客人安排好座位,吾會吹人落單,比客人慢慢揀,仲不停為我
原條蒲燒鰻魚飯 $108
但食完見到個底都幾油下
海鮮鍋 $72
入面啲海鮮都好新鮮 尤其嗰兩隻蝦 已經去殼 方便食用
海鮮鍋

不得不提,去到店員好有禮貌歡迎客人安排好座位,吾會吹人落單,比客人慢慢揀,仲不停為我們主動加茶,十分貼心
同客人有講有笑,食都食得特別開心!
鐵板帶子