2025-01-01
最近放工後約朋友喺旺角食佐一間超正既日式餐廳,令我忍唔住要分享一下!呢度既開放式廚房設計令人感受到濃厚既氣氛,廚師們即席燒制,令用餐體驗更有趣!。我們點佐幾道招牌菜,首先有藍鰭吞拿魚腩刺身,每客有六片,色澤鮮豔,肉質鮮嫩,入口即化,搭配少許醬油同埋芥末,鮮味十足,令人陶醉!。接著有鹽燒厚切牛舌芯,呢道菜既牛舌切得相當厚實,廚師燒得外焦內嫩,搭配既芥辣醬令道菜更提味,令每一口都充滿驚喜,開始佐食就停唔到。。我地仲嘗試佐安格斯牛肉他他燒,呢道菜既牛肉鮮嫩多汁,極濃既蛋黃醬配上餐廳秘制醬汁完美融合,讓味道層次分明,每一口都令人滿足。。而芝士魷魚沖漬則是一道特別既創意料理,魷魚既鮮味與芝士既濃郁相得益彰,搭配脆餅乾,令人驚喜不已,絕對係同朋友分享既最佳選擇!。此外,我們仲點佐雞軟骨兩串,食落外皮香脆,內裡軟嫩,口感極佳;而主食我地點佐兩件三文魚燒飯糰,佢將三文魚和三文魚子結合,飯糰柔軟,海鮮味道濃郁,讓人感受到海洋既氣息。。整體來說,這間日式餐廳不僅菜品新鮮、味道出色,仲提供佐良好既用餐環境。開放式廚房既設計令人感受到廚師既專業與用心,每一道菜都讓人感受到日本料理既魅力。。月爐.端燒 (旺角)
。
月爐.端燒 (旺角)
旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖