2017-08-31 246 views
同屋企人食飯,好多時中菜都係唯一的選擇。尋晚入柴灣探完親戚,本來打算去漁灣村食大排檔,係朋友IG見到呢間酒樓嘅水果菜好似幾特別,所以就去試下,係地鐵站行過去興華商場都幾方便既。環境係一般酒樓嘅格局,去到坐低已經有本佢地既夏天你好menu,d相影得好靚,最後因為我地只係三個,所以叫左四個菜(食到好飽)香芒貴妃三蝦球好好食,原來蝦配芒果係好match,三蝦有龍蝦、海中蝦同櫻花蝦,最最最驚喜係個龍蝦頭同鉗係食得!木藏牛肋條個牛肋條炆到好淋好淋,用生果嘅天然酵素去軟化肉質係好健康好美味既做法。配好爽口既秋葵成個感覺好清新。阿媽鍾意食橄欖菜,所以我地叫左個蜜欖燒肉排,肉排好惹味,呢個菜配飯可以食幾碗飯。另一個好下飯嘅係夜香花海皇蒸西施,阿媽話夜香花係一種夜晚先會發出香味既花,所以夜晚來食就最岩喎!海鮮好足料,蛋又滑又有少少花香。總括來說呢餐水果菜好驚喜,打破左我對以生果煮菜既想法!

總括來說呢餐水果菜好驚喜,打破左我對以生果煮菜既想法!
香芒貴妃三蝦球
木藏牛肋條
蜜欖燒肉排
夜香花海皇蒸西施
2017-08-30
$120 (Dinner)
香芒貴妃三蝦球
木藏牛肋條