2017-07-21 143 views
放工嚟食個晚飯,宜家周圍都好多人,所以都會揀啲有得book位嘅餐廳,呢度仲有得OpenRice booking 添鋪頭裝修得幾有風格 香港「街坊」都會對牆上啲相有歸屬感嘅晚餐嚟講都唔算貴Dinner set 有個碗仔翅 真係好有香港嘅味道!個碗仔翅都好足料,落埋醋同糊椒粉 夠熱又好味!餐個main 我叫咗黑魚子帶子忌廉汁沙河粉見到餐牌時都抱住試吓嘅心態㗎咋 唔知咁嘅fusion 得唔得佢一嚟到就冇後悔喇 望落好好味咁!啲忌廉汁好濃厚creamy但又唔溜喎,啲帶子都鮮甜 配上黑魚于好有口感!最緊要係佢夠曬熱!朋友都係個吃貨 一見餐牌寫「皇牌」卡邦拿拉沙河粉就要叫嚟試我哋share 試 佢呢個都係類似忌廉汁 但就再濃味啲 同埋有煙肉所以咸啲 我覺得咸啲好食啲!仲有好多煙肉 meat lover 一定鍾意跟餐加12$ 叫咗個熱朱古力佢奶味好濃 啱曬我口味朱古力都好有誠意拉咗隻熊仔俾我 咁得意 飲都飲得開心啲埋單唔算貴啊順帶一提 我哋六點半嚟唔太多人 但十五分鐘後就坐滿!好彩有訂位

鋪頭裝修得幾有風格 香港「街坊」都會對牆上啲相有歸屬感嘅

晚餐嚟講都唔算貴

墨汁魚子帶子沙河粉

餐個main 我叫咗黑魚子帶子忌廉汁沙河粉
佢一嚟到就冇後悔喇 望落好好味咁!

皇牌卡邦拿拉沙河粉

朋友都係個吃貨 一見餐牌寫「皇牌」卡邦拿拉沙河粉就要叫嚟試