2024-09-03
臥虎藏龍嘅一間米線,真心誠意推介!去開灣仔嗰頭嘅會展睇show 順便就喺灣仔附近搵嘢食,經過見到呢一間廣告話老字號嘅米線餐廳就入咗去試吓,寫到明傳承30年嘅風味,果然真係名不虛傳!我特別推介呢度嘅兩款菜式,包括係佢嘅米線同埋砂鍋雞~ 米線湯底非常之濃郁,而且好順口一啲都唔會令人覺得好口渴食落去味精味都比較少!佢嘅金牌小窩米線湯底好惹味,我叫咗四個餸,包括餃子花枝丸炸醬同埋腩肉!幾款餸菜都味道唔錯~另外特別想推介佢嘅砂鍋雞,雞湯非常之濃郁,而且味道好香甜,有別於喺出邊食到嘅砂鍋雞呢度食得出係真材實料!小食方面,我仲叫咗個昭通醬雞翼,呢個味道我未曾食過!但係我覺得都好香,而且炸雞翼揸得好鬆脆加埋面頭嘅芝麻令到成個雞翼更加香口!總括而言,呢一間嘅米線舖絕對值得一試,以為佢嘅外表平平無奇,但係食落真係好有驚喜