2018-04-29 1066 views
今日晚上行到8點幾,想平平地食一餐,於是就去西九入面既薩莉亞。正值星期日,好彩時間唔早,出面唔算多人,A飛只係等8張枱。不過唔好睇佢8張,其實都等左30分鐘左右,行完轉西九都未到啊。一路行去入座期間,陣陣濃濃既蘑菇味撲鼻而黎,於是我地2個人決定點個野菌忌廉意大利飯,另外仲有墨魚汁意大利飯同雞肉忌廉粗管意大利麵。今日餐廳好忙,按左制幾次都好多員工掂行掂過忙手頭上既任務,等左4 5分鐘後終於有員工黎了,好肚餓,幸好上菜速度都快。墨汁飯味夠濃,不過今次稍嫌有點腥,而且今日既汁好似較稀,飯好似湯飯咁,口感一般,不過呢個價錢就唔好期望有彈牙既口感了。野菌忌廉意大利飯。口感就同上面墨汁飯一樣,都係湯飯既感覺,基本上完全唔係意大利飯既口感,不過呢個汁既忌廉味都幾惹味,就係食完佢再食啖墨汁飯就覺得墨汁有d腥啦。本身對呢個最無期望,結果竟然好驚喜!意大利粗管麵口感比d飯好好多,唔會太冧,加上焗完後有d位仲脆脆地,正啊!上面既忌廉芝士汁又係焗到脆口,有d無變脆既汁直頭流曬入粗管度,食落可以連一啖汁咁食D雞肉都好好味,索曬d汁,好入味,cream sauce亦係好好味,啱我胃口,食完佢再食一啖上面既野菇飯,

墨汁意大利飯

野菌忌廉意大利飯

雞肉忌廉粗管意大利麵

D雞肉都好好味,索曬d汁,好入味,cream sauce亦係好好味,啱我胃口,食完佢再食一啖上面既野菇飯,即時覺得另一碟無咩味
呢碟掂

食完埋單100有找,每人50都唔洗
黎到呢度,記得唔好叫意大利飯就得架啦
推薦雞肉粗管麵
呢個價黎講,呢d質素好高CP值
2018-04-29
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
雞肉忌廉粗管意大利麵
  • 雞肉粗管意大利麵