2022-03-27 1056 views
周年紀念,老公帶我去食日本嘢,選擇左半島酒店-釧❤️第一次去半島酒店食日本嘢,心情非常期待🥰餐廳裝修好靚,有別於傳統簡約風,佢哋設計上運用左庭園同埋月相元素,感覺幾優雅同特別,我同老公都好鍾意❤️我哋當日揀咗早段晚市嘅「釧」晚餐,整體食物質素非常之高,由前菜,一品料理,到壽司甜品,大約有20道菜。用料好新鮮,尤其是一品料理同甜品好有wow factor🤗 有別於傳統鮨店,佢哋喺餐單上係更加似烹割,甚至乎係有少少fusion,對於成日食日本嘢對我來講感覺幾煥然一新🥰 好欣賞廚師每道菜嘅擺盤都非常用心,適合一啲鍾意打卡嘅女孩子~當晚印象比較深刻嘅有,北海道毛蟹,鮑魚肝醬飯,A4和牛,炸腳蟹,魚子醬海膽杯(好好味😋),野生拖羅(超級好味😍)。最後我要讚下佢個甜品師傅,從來冇食過一餐日本餐個甜品係咁有心思同好味。樓面方面服務都非常好,每一道菜都有解說佢哋嘅用了同做法,呢一點我好欣賞。成個體驗我同老公都好滿足,係今時今日隨便一間omakase都收兩三千蚊嘅時代,我覺得呢餐飯係超值,一定會再訪😊特別鳴謝當日Ricky師傅嘅細心照顧~
周年紀念,老公帶我去食日本嘢,選擇左半島酒店-釧❤️

第一次去半島酒店食日本嘢,心情非常期待🥰

特別鳴謝當日Ricky師傅嘅細心照顧~

北海道真蠔
鮮帶子他他