2022-11-06
工作關係黎到牛頭角覓食,上網搵左呢間餐廳食晚餐,意想唔到工廈之中呢度晚餐都幾多人!晚餐叫左二人Set,可以自由選擇主菜同主食,再可以加錢升級唔同食品!Set for two $598前菜大塊多士配搭黑松露牛油,牛油味香,仲有陣黑松露味吸引食慾!西蘭花椰菜忌廉湯湯品攪拌得又滑又濃郁,有時好怕太菜味既湯,但呢款啱啱好又夠味!凱撒沙律沙律爆多芝士粉,配合爽口生菜、蕃茄同脆口多士粒,多重口感又有種清新既感覺。黑松露野菌意式燴飯意大利飯夠曬濕潤,有時真係好驚食到又乾又硬既意大利飯,而且黑松露野菌調味夠曬濃郁,鍾意食菇既我非常加分!炭燒伊比利亞黑豚扒碳燒網紋既黑豚扒,食得出碳香味,豚扒肉質有咬口,配搭黑椒醬汁提昇味道。意大利雪糕泡芙甜品方面係雲呢拿雪糕,雪糕夾住泡芙再入面有朱古力雪糕,多重雪糕口感甜曬入心,側邊仲有奇異果、士多啤梨、藍莓,甜甜酸酸甜甜作為尾聲,滿足!
Set for two $598
前菜
大塊多士配搭黑松露牛油,牛油味香,仲有陣黑松露味吸引食慾!
西蘭花椰菜忌廉湯
凱撒沙律