2024-09-11 0 views
位於屯門景峰輕鐵站附近,住喺附近嘅居民有口福了,最近開咗間叄壽司凍肉專門店,主打外賣日本料理包括壽司刺身等等及售賣澳門日本等地方嘅食品,餐廳面積唔算十分大,見到門口做緊推廣,竟然連羊腩煲及雞煲都有得賣,仲可以外賣成個煲返去,難得屋企人食飯,於是就叫咗個羊腩煲。羊腩煲價格非常親民而且份量十分足夠,足足有四磅,足夠四人家庭享用,羊腩新鮮連埋配料炆得非常入味,比起坊間餐廳嘅大羊腩煲份量多,餐廳做非常好,配埋生菜及煲外賣,唔使還煲,非常適合我呢啲懶人。另外仲叫咗半磅三文魚腩刺身,厚切三文魚非常肥美,油脂感豐富,屯門有依個質素嘅三文魚腩刺身非常滿足。下次如果有機會一定會試埋佢哋嘅雞煲,同埋其他壽司一定唔會失望。