2023-10-17
餐廳樓高29高層,全面落地玻璃窗,浪漫氛圍感即時拉滿🌃座位可以清楚飽覽270°維港海景,景致十分開陽🥳一邊係到食野一邊欣賞海景,真係一件賞心悅目既事🥰 - Bread 🍞 (送的) 餐廳提供三款麵包,分別係全麥麵種包、麵種包、薄脆片🥖,麵種包氣孔大,有咬力夠煙韌,帶有陣陣天然麥香🌾,薄脆片味道比較寡淡,主要係食脆身口感,更值得一提係Olive Oil味道清新,色澤清澈,麵種包配上Olive Oil,口感好夾❤️ ✨麵包可以Encore,建議可以再加麵種包- Vitello tonnato🐮 (送的)經典傳統意大利前菜,粉紅油潤嫩牛肉上配上少量奶白色鮪魚蛋黃醬,帶出牛肉嫩以不腥,入口柔順口感😛- BBQ pulled pork maritozzo sandwich with crispy crackling and chives🐷🍞 $188Maritozzo係傳統羅馬軟麵包,質地較為柔軟,帶有淡淡牛油香🧈,包體中間夾住嫩滑多汁手撕豬肉🐷,侍應會等到食用時先淋上惹味BBQ醬,確保手撕豬肉不會過份濕潤,而麵包亦不會因此變淋,真係夠曬細心❤️- Red Pepper tagliolini wit
座位可以清楚飽覽270°維港海景,景致十分開陽🥳
一邊係到食野一邊欣賞海景,真係一件賞心悅目既事🥰
- Bread 🍞 (送的)
✨麵包可以Encore,建議可以再加麵種包
- Vitello tonnato🐮 (送的)
- Red Pepper tagliolini with prawns, musseli, clams and squid 🍝 $328
意粉內有大量新鮮海鮮配料,大蝦🦐、魷魚爽口彈牙🐙,青口、蜆肉清新,番茄醬汁微酸開胃,扁意粉口感煙韌彈牙,掛汁效果一流😈
- Tubero Mozzarella, taleggio, black truffle Pizza (Small)🍕 $180
典型意式薄餅皮酥脆薄身,混合兩種不同芝士搭配更顯出醇厚香濃淡淡芝士香🧀,加上獨特香氣的黑松露,口感層次好豐富,本以為食完大量芝士會覺得很油膩😳,但兩款芝士比例剛好,食完之後仍覺得很舒服👍🏻
- Classic Tiramisu🍨 $148
相當驚喜的甜品環節,侍應會即場係枱邊整Tiramisu,我揀咗Classic Tiramisu口味😋,侍應先將一壺Espresso淋落手指餅☕️,再慢慢填滿已經調味好既Mascarpone Cheese,最後係表面加上大量可可粉🍫,整個過程睇得好療癒🤤,濕透的手指餅帶有濃郁咖啡微微苦香,加上細膩幼滑Mascarpone Cheese,口感好豐富☺️
雖然晚上到訪餐廳環境會比較昏暗,但你有需要的話侍應會好主動地幫手打光影相🤳,所以女仔們可以放心打卡😍,呢間餐廳真係好適合大家黎慶祝生日或紀念日,當日朋友同我補祝生日🎂,餐廳更加細心地送上生日卡祝福,呢種心思足以令我下次再到訪呢間餐廳❤️
📍 Vista - 尖沙咀
尖沙咀北京道1號29-30樓