同朋友喺旺角買完野,經過有新店,門面幾靚,就入去試下🧐原本見到炭燒鰻魚飯,以為係🍱日式定食嗰類,到舖頭先見到係即場炭燒!隔住廚房塊大玻璃,可以見到師傅在炭火爐前烤鰻魚🔥🔥我和朋友點了一份大的蒲燒鰻魚飯和白燒鰻魚飯share蒲燒鰻魚飯,足足有三大塊鰻魚,絕對足夠兩人分享。鰻魚經過炭燒,入口有一陣烤香,邊位有點焦脆,魚肉比一般的有彈性,不像平時食到軟爛的口感👍🏻而我最喜歡的是白燒鰻魚,一樣有一陣炭燒香,即使沒有加上汁醬燒,亦不會有魚腥味,咬落彈牙,十分有驚喜!這就是新鮮即燒的口感吧😋 若果喜歡濃味的,也可以自行加上他們自家製的鰻魚汁,而我就喜歡炭燒香,所以只加上少少海鹽以品嚐鰻魚的鮮。至於飲品就叫了桂花烏龍冷泡茶,挺清甜的,不過不失就沒有特別拍照了。
同朋友喺旺角買完野,經過有新店,門面幾靚,就入去試下🧐

我和朋友點了一份大的蒲燒鰻魚飯和白燒鰻魚飯share

白燒鰻魚飯

蒲燒鰻魚飯,足足有三大塊鰻魚,絕對足夠兩人分享。

2023-07-02
$140 (Lunch)
白燒鰻魚飯