2024-04-07
附近有好幾間吸引嘅餐廳,本延鍋物一直都有興趣試,襯長假期最後一日嚟,完全冇令人失望日本黑毛和牛A4赤身120g($238) - 牛味勁濃,咬口好好,大大塊食得好爽日本黑毛和牛A4肩小排120g($268) - 雪花分布好平均,油脂嘅香味好突出,牛味亦好香濃,口感軟腍滑身,好好味野菜拼盤 - 款式好多,有蘿蔔、金菇、南瓜、香菜、腐皮、芋絲、蟹柳等,好新鮮好乾淨,有好似平時喺日本食嘅質素關東風壽喜燒湯 - 好香好甜但又唔會太膩,食材點蛋食啱啱好日式昆布柴魚湯 - 好清好健康,食材嘅鮮味同牛味好突出時令前菜 - 牛肉配豆腐嘅組合好新鮮,牛油煮得香濃同軟腍,豆腐豆味好濃好濃牛同湯底嘅選擇都好多好吸引店面同裝修都好日系,簡潔得嚟好靚,俾人一種悠閑嘅感覺,好似喺日本一樣,座位又闊又乾店,服務亦好,性價比高,期待下次再嚟
關東風壽喜燒湯 - 好香好甜但又唔會太膩,食材點蛋食啱啱好
日式昆布柴魚湯 - 好清好健康,食材嘅鮮味同牛味好突出
牛同湯底嘅選擇都好多好吸引