2020-10-04
自從疫情開始都無去打邊爐,通常打邊爐都要約埋三五知己去烚下烚下,但上星期中午去左位於北角匯既牛牛火鍋日式放題,無論食物質素、衛生環境、食物選擇、價格等等都非常好,絕對推介而家響限聚底下既餐廳。午餐有60分鐘同90分鐘選擇,我地就擇左$178既90分鐘美國頂級牛肉放題套餐,包括任點兩款牛肉、一款豬肉和一款羊肉;每人一鍋,非常衞生,同時亦可以揀自己喜歡既湯底。湯底有六款選擇,我哋唔食辣,所以一個點豬骨鍋,另一個點秘見鍋,雖然湯底唔算濃郁,但越食越入味。除咗四款任點肉類,以自助形式有多款蔬菜、丸、芝士腸等等的火鍋配料,非常多選擇。肉既質素非常高,每塊肉既脂肪分佈平均,牛肉豬肉羊肉每款都好味,而頂級牛比起特級牛明顯係較為高質素。食完火鍋更係要食埋甜品,有高質素既movenpick雪糕,同埋Oreo雪條,兩款都要留肚食,真係值回票價。