2018-05-14 42 views
辛苦工作後,我同朋友講今晚一定要打邊爐慰勞一下自己!細心嘅朋友仲幫我book埋位於銅鑼灣呢間漁火,雖然大家都未食過,但勝在環境幾舒服咁,位置亦便利,係地鐵站對面京都廣場就係啦!環境格調唔錯,座位亦寬敞舒服! 湯底有好多款選擇,我哋兩個女人梗係揀非常滋補嘅花膠響螺燉豬展!😋湯底非常勁足料,仲好清甜! 我哋放嘢食落去前,即刻一人飲咗2-3碗湯 😂手切頂級prime牛肉夠晒牛味,食落仲係入口即溶,雖然好大碟,但我哋兩個人都迅速ko咗成碟! 😆本地龍蝦上菜嘅時候仲會郁,好生猛! 食落肉質飽滿,好鮮味而且好爽口彈牙👏🏻蘿蔔同生菜都非常新鮮!生菜食落好爽口,而蘿蔔吸曬湯嘅精華,非常入味,愈放得耐越好食😚即炸響鈴係邊爐必叫, 佢哋嘅響鈴仲係鮮炸㗎,浸兩三秒啱啱好, 香口鬆脆之餘仲吸到少少湯嘅味華!正👍🏻漁火特色四色丸有蝦丸、墨魚丸、牛丸同豬肉丸。 全部都係手打,非常難得!食落嘅彈牙程度真係同機制嘅爭好遠!! 我最欣賞佢嘅蝦丸,表面黐滿蝦米, 食落香口之餘 仲有少少脆脆的口感,非常特別~我哋兩個豪飲豪食, 點知埋單都唔過千,但原來經openrice訂枱有全日85折優惠!!非常抵食😍

手切頂級prime牛肉

本地龍蝦