2021-06-04 90 views
之前都來過呢間餐廳打邊爐, 上次來比我感覺除咗餐廳係高級單點之外, 仲覺得D食物好有質數, 今日再來係因為見到 openrice 有人介紹出咗半放題, 仲只係 $298, 所以當然要來試試 坐低後侍應介紹有3個煲選擇, 除咗常見雞煲之外, 仲有青麻辣豬手, 胡爐醉鴨煲, 而朋友話想試醉鴨煲!來了個小食 - 迷你佛跳牆, 用料都落重本, 有鮑片同鮑魚, 細細份, 為開餐前醒醒胃食物好快上枱, 鴨煲充滿鴨嘅羶香, 酒味唔算濃, 但我覺得好有新鮮感, 唔需要局限住只有雞煲佢地個鴨煲湯底帶點微甜, 入面除咗鴨件仲有豆卜&枝竹, 索咗湯底嘅味, 真係非常之好食!之後再有時令海鮮拼盤, 牛拼盤同手工丸拼盤, 鮑魚超大隻! 牛拼盤就有澳洲和牛, 牛舌心, 黑毛豬, 我就好喜歡食牛舌, 鍾意佢夠爽口, 但打邊爐食牛舌就較少, 估唔到都咁正! 至於和牛, 牛脂分怖好均勻, 食落好林身手工丸拼盤都有好多款式, 蝦丸非常彈牙, 芝心丸係用牛肉做, 好重牛肉味, 入面重芝士! 泰皇鮮蝦雲吞入面加了少少泰式醬料, 我最鍾意XO醬帶子餃, 蝦同樣彈牙又混咗好味嘅XO醬!我地仲叫咗手切肥牛, 原以為會係好普通嘅牛,

我地仲叫咗手切肥牛, 原以為會係好普通嘅牛, 但估唔到咁靚仔, 紅卜卜好吸引
真係要讚下餐廳改咗做半放題, 食物質素依然不改, keep 到咁好咁高質! 決定下星期再 encore!
2021-05-26
$350 (Dinner)