2019-09-10 56 views
家人好中意食上海菜,今日就帶佢地黎Isquare既金牌小籠試下。呢間上海菜館都好大,而且檯與檯之間有幾多空間,坐得都好舒服下。 金牌小籠包$42小籠包皮薄但有韌度,就算夾起都不會穿,不愧為金牌!湯汁肉味濃郁,食完真係超滿足! 牛肉捲餅$38餅皮煙韌,內裡有牛展、青瓜絲,加上少許類似片皮鴨的醬汁,好香口。 蝦肉蒸餃$42每一個蒸餃內陷除了豬肉之外,仲有一隻完整既蝦~咬開都係有湯汁,雖然沒有小籠包咁多,我個人覺得蒸餃仲好食過小籠包,必試 蟹黃瑤柱扒西蘭花$88蟹黃加上瑤柱的芡汁非常鮮味,瑤柱分量好大方,每一顆西蘭花都可以均勻咁沾上,特別鮮甜。 雞絲粉皮$38這裡的粉皮比平常食開的厚,拌上麻醬,都幾開胃。 台灣紅燒牛肉麵$58這裡的牛肉是牛展,帶有少許厚度,家人大贊好食!麵條都係有韌度既面,可以一試。 呢間上海菜真係好抵食,味道又好,值得一試!

金牌小籠包$42

牛肉捲餅$38

蝦肉蒸餃$42

蟹黃瑤柱扒西蘭花$88

雞絲粉皮$38
這裡的粉皮比平常食開的厚,拌上麻醬,都幾開胃。

台灣紅燒牛肉麵$58

呢間上海菜真係好抵食,味道又好,值得一試!