2020-01-17 75 views
花木日本料理🇯🇵位於天文台道,一入餐廳門口已經被花木既和風裝潢所吸引,加上由大門口行去reception desk 既石春小路,完美咁將日式和風園景既設計帶左黎香港🇭🇰!餐廳仲有3-4間和室設計既獨立房間,啱哂想開私人party 或者想靜靜地傾公事既人👍🏻1)胡麻菠菜油揚沙律 🥗 - 💰90- 講到日式沙律又點少得胡麻醬呢,但配上菠菜既食法我都係第一次,而油揚其實就係油豆腐,菠菜中和油豆腐既油膩感,兩者配合得好好😋2)香蔥吞拿魚腩蓉薄脆 - 💰108- 哩個係花木推介之選,當吞拿魚腩蓉遇上香脆米通,咁新鮮既食法真係好有驚喜!吞拿魚既魚油香加上脆口甜甜地既米通,味道出地夾呀!3)牛油果🥑彩虹卷 - 💰88- 除左傳統既握壽司🍣,我地今次揀左較清新既牛油果卷物。一客有6件,三文魚、吞拿魚都有齊,一人一件唔洗爭😆4)活帆立貝牛油焗野菌 - 💰168- 大推必試之選❗️活帆立貝連殻燒熟,食客可以自行決定生熟程度,帆立貝肉鮮味甜而且好大粒啖啖肉,野菌亦完全吸哂牛油既香味同精華。5)沖繩黑豚麵豉湯 - 💰388- 黎到今晚既主角涮涮鍋,店員會先幫你先放半份蔬菜🥬豆腐鮮冬菇等入鍋,跟住你可以自行放入油

1)胡麻菠菜油揚沙律 🥗 - 💰90

2)香蔥吞拿魚腩蓉薄脆 - 💰108

3)牛油果🥑彩虹卷 - 💰88

4)活帆立貝牛油焗野菌 - 💰168

5)沖繩黑豚麵豉湯 - 💰388
- 黎到今晚既主角涮涮鍋,店員會先幫你先放半份蔬菜🥬豆腐鮮冬菇等入鍋,跟住你可以自行放入油脂比例適中既黑豚肉片,麵豉湯唔會死鹹反而突出豆既香味,而蔬菜都吸滿麵豉湯好好味呀!