2024-10-11 265 views
上年食過家後嘅老火湯餃,已經覺得好有質素,所以今日黎試下家後2.0,睇下可唔可以再比到驚喜我😎🥟芫茜豬肉餃 (灼)+芹菜豬肉餃(灼) $42 🌕🌕🌕🌕🌑外皮薄滑,內餡都好鮮嫩多汁😆仲有跟好足料嘅老火湯😍上次食家後係餃子放埋入老火湯裡面,而今次佢就將餃子同湯分開,等大家可以更品嚐到湯嘅鮮味,而且可以比食客自己選擇餃子送唔送湯食👍🏿不過我個人較鍾意原本的做法,等餃子皮可以吸到湯嘅味道,食落味道更豐富😋🥟是日新款餃子(煎)+小籠包豬肉餃(煎) $46 🌕🌕🌕🌕🌕好似第一次比一份食物五粒星…呢個煎餃真係我嘅Mr. Right!煎得好靚,剛剛好的程度,外皮脆卜卜,但入面完全唔乾,一如佢名字所講,內餡好似小籠包咁多汁。我第一啖咬開餃子嘅時候,啲湯汁直接飛到對面朋友臉上😂😂是日新款餃子係麻辣白菜餃,配埋煎脆嘅外皮十分惹味😋希望小店可以一直keep住呢個水準,等我下次黎都可以再食到咁好食嘅煎餃🥺🥺🍰開心果巴斯克蛋糕 $35 🌕🌕🌕🌕🌑巴斯克蛋糕冇得網上落單,要搵員工人手落。口感軟滑,開心果同芝士味都相當濃郁,都唔會好膩。好食!疲累嘅一日以呢餐結束,真係好幸福🥹希望小店可以繼續努力,保持水準,下次再

🥟芫茜豬肉餃 (灼)+芹菜豬肉餃(灼) $42 🌕🌕🌕🌕🌑

🥟是日新款餃子(煎)+小籠包豬肉餃
(煎) $46 🌕🌕🌕🌕🌕

🍰開心果巴斯克蛋糕 $35 🌕🌕🌕🌕🌑

疲累嘅一日以呢餐結束,真係好幸福🥹希望小店可以繼續努力,保持水準,下次再見!

2024-10-09
  • 開心果芝士蛋糕