2024-01-23 340 views
良朋歡聚,約咗去佐敦嘅神燈海鮮酒家食晚飯。上到去,都差唔多坐滿咁滯,相信呢間嘅出品都應該唔錯。未人齊,先叫碟帽子戲法食住先,可以喺6樣小食揀3樣,我哋揀咗滷水鵝掌翼、鴨舌同燻蹄,非常開胃。然後再嚟懷舊蝦多士、招牌焗魚腸、神燈小炒皇同黑松露玻璃燒鵝。蝦多士同小炒皇都唔錯,份量唔細又夠鑊氣。黑松露燒鵝攞到嚟已經好香黑松露味,不過略嫌唔係好夠熱。最失望係砵焗魚腸,太甜,唔夠乾身同冇乜魚腸,失敗。收拾心情,再叫白灼牛三寶、梅菜蒸菜心同豉油皇炒麵。牛三寶新鮮,點嘅豉油好正,加埋大量芽菜仔,好食。梅菜蒸菜心啲梅菜好香甜,洗得好乾淨,冇沙,配合菜心蒸出嚟嘅效果好好。最後碟炒麵有少少失望,唔係好夠鑊氣。不過整體嚟講都係中上水準,所以咁多人捧場。

2024-01-22