2019-05-01 607 views
問到有咩餸最好食,店員推介左幾款菜色,仲話今年啱啱拎左第十九屆中國金馬獎(飯店)殊榮!鵝肝拼盤據聞係最出名亦都係必食嘅一碟餸!個個都對鵝肝讚不絕口!鵝翼都好正正,滷水汁甜甜地,肉同皮都好滑 🤩🤩 食翼最緊要乾淨無毛,呢個滿分!黃金脆皮豆腐外層炸皮好似紙咁簿而且脆,裡面鮮滑到好似豆腐花咁,我爭的以為自己食緊大良炸鮮奶🥛竹笙蟹肉雪燕羹高級食材,賣相不錯👍🏻 看得到的足料,每一啖都好實在,比例剛剛好,絕不會水多過料! 呢點對羹黎講好重要!✍🏻 加分加分!骨香蒼魚片用既係冰倉魚,一上水就會死,所以要即炸。意味住好新鮮!食完魚肉,成塊大魚骨🦴仲可以做金香魚(隨即再炸,變成第二道菜!)神奇在,第二道菜後,魚🐟既面豬墩仲係滑一滑架!我俾💯💯💯分!碧綠川椒雞呢個嫩滑多汁好入味,伴碟既好似台灣既九層塔,但稍微軟身少少~ 蜜餞梅花骨甜甜的,無拍拖都感受到好sweet😆 (講笑~) 但啖啖肉、好滿足係真既! 仲好邪惡Tim😋😋黃金煎伊麵呢個得意!😃煎到甜糕/簿餅🥮🍘🍪咁,但係軟身,冧芝芝既。 應該係整熟左麵身再煎?反沙芋外邊個皮食落好似冰糖片,偏甜🍯🍯🍯🍯🍯入邊芋頭香酥鬆軟是必須的🍠呢個甜品好出名,而且5係

鵝肝拼盤
據聞係最出名亦都係必食嘅一碟餸!
個個都對鵝肝讚不絕口!

竹笙蟹肉雪燕羹

呢點對羹黎講好重要!✍🏻 加分加分!

骨香蒼魚片
用既係冰倉魚,一上水就會死,所以要即炸。意味住好新鮮!

骨香倉魚片

神奇在,第二道菜後,魚🐟既面豬墩仲係滑一滑架!

我俾💯💯💯分!

蜜餞梅花骨
甜甜的,無拍拖都感受到好sweet😆 (講笑~)
但啖啖肉、好滿足係真既! 仲好邪惡Tim😋😋

反沙芋
外邊個皮食落好似冰糖片,偏甜🍯🍯🍯🍯🍯
入邊芋頭香酥鬆軟是必須的🍠
呢個甜品好出名,而且5係度度有得食!

薑汁炒芥蘭
爽脆,有薑既香味而不辣口, 健康又好食!🥬🥬🥬