2017-01-02 807 views
本身住大埔,平時都會同屋企落街食飯,見依間徳心好似開左冇耐,裝修又唔錯就入左去食。一行四人,叫左一個牛油果沙津,鱆紅魚剌身薄切,赤貝剌身,牛油果軟殼蟹卷,什錦天婦羅,一串牛舌,一串雞腎,鰻魚炒飯。牛油果沙津入面除左菜同牛油果仲有d栗米,三文魚子,海澡,魚碎,幾開胃 鱆紅魚薄切,雖然唔係真係好薄,但勝在新鮮,份量足,加埋佢個酸酸地既汁,真係好完美,我宜家先知原來食鱆紅魚點酸酸地既豉油定唔知係汁係咁好味,唔應該點一般或甜豉油。赤貝剌身,十分推介(當時太興奮,好快食左所以冇影到🙈),超新鮮,入口好鮮味,因為佢係原隻剌身,所以佢d邊邊位會做成迷你卷壽司咁上,加埋d青瓜絲,又另一種口感👍🏻。牛油果軟殼蟹卷,唔錯不過不失,炸軟殼蟹幾脆。什錦天婦羅,我食左一件蝦,一件冬菇,唔知點解我覺得個天婦羅冬菇好食過個大蝦天婦羅,佢同一般天婦羅一樣,有碟專門點天婦羅既汁,但佢特別之處係有一碟類似咖哩盬,有少許咖哩味,又喊喊地咁,點天婦羅又岀奇地好味,第一次試,但覺得依個食法幾好食👍🏻😋。之後既牛舌同雞腎都好唔錯,用左兩款不同既調味黎燒。而鰻魚炒飯就同一般日本餐廳既差唔多。總括黎講,真心覺得依間日本料理好好食,用
總括黎講,真心覺得依間日本料理好好食,用料食材亦新鮮,見佢一個食評都冇,所以先特意開個account俾個食評佢,而我亦都係第一次寫食評,可能亦都係最後一次哈哈,如果寫得唔太好或有錯字,就請多多包涵🙈 最後補充,我地四人食左大約560$,除番每人一百蚊多d,以佢既食物質素,我覺得算唔錯。希望為此餐廳留下第一個食評,亦真心推介給大家。
鱆紅魚剌身😋
牛油果軟殼蟹卷
什錦天婦羅 (其實佢有成六款天婦羅係入面 但影出泥好似好少咁)🙈
牛舌串燒
鱆紅魚剌身😋