2019-01-20
一鍋堂一如既往都係十分多人輪候去食嘅!而當然都係眾望所歸嘅十分高水準!!地理位置十分方便,就係旺角新寶戲院隔離,十分就腳!一坐底就用電話掃一掃個QR Code去落單叫食物!真係十分方便,而且所需時間好短,好快就有得食!海鮮一坐底就用電話叫咗啲海鮮試下,十分鮮味,魚仲非常爽脆!蔬菜菜,基本上係我打邊爐仲鍾意嘅食物,一見到呢個自助形式嘅菜櫃,對眼即刻發曬光!入邊有最少5-6款嘅蔬菜任君選擇,啱曬鍾意打透爐又怕食得肥嘅朋友仔啦!調味我個人來講,打邊爐最離不開最重要嘅蔥花,豉油同埋辣椒!呢到應有盡有,仲有種幾特別嘅橘子豉油添!自助冷盤如果野食未到又已經頂唔順嘅朋友仔,可以跑出來呢個自助區拎冷盤或者開胃菜食下,我自己就拎咗個冷麵配醬油食,好味!仲有呢到除咗有冷盤可以拎,仲有公仔麵,正所謂打邊爐冇公仔麵就真係接受唔到!藥膳鍋介紹完一輪,就當然係講下重頭戲,我就揀咗個藥膳鍋,仲落咗好多好多嘢食添!呢個湯底真係不得了,好多配料,例如淮山,杞子,個湯本身非常清甜,男女老幼食都絕無問題!
地理位置十分方便,就係旺角新寶戲院隔離,十分就腳!
海鮮
一坐底就用電話叫咗啲海鮮試下,十分鮮味,魚仲非常爽脆!
蔬菜
調味