2022-11-09
犇殿台式火鍋今日喺青衣呢邊行街,行到攰最好梗係揾個最方便搭車又舒服既地方,於是決定喺青衣城入面揾食,食完方便坐車返屋企。青衣城餐廳都唔少選擇,而我喺三樓就見到呢間台式火鍋放題餐廳‘犇殿’,可能耐冇行所以完全唔知道開左呢間餐廳,睇下個餐牌唔太貴就立即入場坐底,見到都好多人黎排隊攞飛,相信都應該幾受歡迎。坐底之後,發現位置非常濶落,而且日式裝修非常舒服簡潔,餐廳乾淨,空間感大,完全有高級餐廳感覺。我叫左澳洲黑毛牛肩胛肉既放題套餐,配御膳麻辣湯底。叫完就可以走出去自助區拎下D小食同飲品。小食都有好多款式,大部份係台灣最吸引既小食,我極力推薦D滷水野同埋台式烤腸,真係好出色,唔小心未黎主菜已經食多左。飲品櫃都有好多選擇,有各種汽水同其他不同飲品,我特別要介紹下佢兩款特色茶,就係白桃烏龍茶同玫瑰紅茶,係我自己覺得好香好好飲,大家都可以試一試。麻辣鍋一上已經聞到湯底好香,但又唔係辣到要咳既果種感覺,再用手機掃張單上面既QR code點肉同其他配料,款式選擇好多,雞肉、豬肉同牛肉都好高質,特別仲有埋海鮮可以揀,特別係有斑片、蝦可以而且都好新鮮,質素非常高。一定要讚既係佢上菜速度快,而且上既菜係準確同
麻辣鍋一上已經聞到湯底好香,但又唔係辣到要咳既果種感覺,再用手機掃張單上面既QR code點肉同其他配料,款式選擇好多,雞肉、豬肉同牛肉都好高質,特別仲有埋海鮮可以揀,特別係有斑片、蝦可以而且都好新鮮,質素非常高。一定要讚既係佢上菜速度快,而且上既菜係準確同啱數量,唔會好似某D放題係靚既就遲遲唔黎,其他野叫少少最後黎一大堆果D老土野。
麻辣鍋辣味夠香唔會死辣,自己落埋D蔬菜同鴨血,完美。再加埋D肉類海鮮新鮮質數高,其實點都會好味,叫幾多食幾多自己控制,係睇下你肚量夠唔夠挑戰極限姐。
總括而言,價錢合理,食物水準高,環境乾淨舒適,性價比高,可以值得一試。