2017-05-03
打邊爐係我其中一個最喜歡的晚飯選擇因為烚吓烚吓好似好健康其實我係睇到呢個廣告所以想去不過今日早左放工,所以七點鐘鬆啲就到左但係3個人埋單1100以內,價錢亦非常合理我唔食得辣,不過都會留意火鍋嘅混醬選擇今日見到中間呢個喎辣椒醬,非常特別而且有心思我好朋友無辣不歡,睇佢一臉滿足嘅表情,應該好滿意呢個醬料湯底係佢哋個王牌海鮮鍋見到湯底隔離有個就知道系好嘢!對於湯底一般我都唔會特別留心但係呢個湯底我竟然會係打邊爐之前筆一碗出嚟飲湯底清甜美味,加左啲天然嘅黑胡椒,層次昇華左一度同埋佢打邊爐用嘅蟹,唔係一般嘅水蟹,係靚靚食嘅蟹,咬落去啖啖肉,而且好多膏另外佢嘅海蝦都唔野少,係磨砂殻嗰啲海蝦,啲肉好實淨,而且個頭唔會甩,表示非常新鮮湯底另外仲有海參、花甲、「真」蟹柳,二百幾蚊食到呢個湯底非常之抵特別想講嘅係佢個湯底係好味副,我食所有火配料都幾乎唔使點豉油咁滯!!另外,佢嘅手切肥牛都非常唔野少,脂肪分布平均,而且肉質非常有咬口,唔會好似和牛咁滑,軟硬恰當好處另外點左一jar洛神花茶,酸酸甜甜非常開胃鱔片非常厚肉!新鮮!唔腥!個橙切得好好!唔落手都食得啖啖肉!爽!三個人埋單1098!食到呢個質素係非常
因為烚吓烚吓好似好健康
其實我係睇到呢個廣告所以想去
不過今日早左放工,所以七點鐘鬆啲就到左
但係3個人埋單1100以內,價錢亦非常合理
我唔食得辣,不過都會留意 火鍋嘅混醬選擇
今日見到中間呢個喎辣椒醬,非常特別而且有心思
我好朋友無辣不歡,睇佢一臉滿足嘅表情,應該好滿意呢個醬料
湯底係佢哋個王牌海鮮鍋
見到湯底隔離有個
就知道系好嘢!
對於湯底一般我都唔會特別留心
但係呢個湯底我竟然會係打邊爐之前筆一碗出嚟飲
湯底清甜美味,加左啲天然嘅黑胡椒,層次昇華左一度
另外點左一jar洛神花茶,酸酸甜甜非常開胃
鱔片非常厚肉!新鮮!唔腥!
個橙切得好好!唔落手都食得啖啖肉!爽!
三個人埋單1098!食到呢個質素係非常極之抵
地點仲要係尖沙咀!值得無限encore