2019-05-08
同朋友一齊黎,除左menu, 每日都有d special menu 寫係牆黑板上. 先上左餐前包,原本以為上錯,因為係散叫唔係order set. 但原來每個客都有,好貼心♥而且份量都唔少,全部有焗熱過先,一邊仲有butter 同blueberry jam. 每人有個croissant, 雖然唔夠脆不過牛油香味都幾香,仲有個暖最提子包,同埋芝士脆片今次就同朋友order 左個蟹肉意麵伴松葉蟹膏忌汁 $148sauce creamy, spaghetti 口感都唔錯,唔會太腍比起預期蟹膏鮮味,其實更多係多種彩椒炒熟住過既味,雖然味道都唔錯,不過蟹味唔夠有點扣分。其實意粉中亦食到有拆左殼既蟹肉,工序唔少,而且料足. 小食order 左個焗藍芝士煙肉風琴馬鈴薯 $48濃郁blue cheese 加埋bacon 同薯仔呢個組合實無死,味道一如所料地唔錯,外型亦好可愛. 個人口味,如果焗脆d 就更好. 另外欣賞佢連下面salad 都有用果醋調味過,配埋酸酸甜甜百合茄好好食. 呢個係我欣賞amite 一點,從小小配菜都可以見到廚房認真. 實在係唔少西餐廳,就咁放堆菜係一邊就算,salad dres
小食order 左個焗藍芝士煙肉風琴馬鈴薯 $48
濃郁blue cheese 加埋bacon 同薯仔呢個組合實無死,味道一如所料地唔錯,外型亦好可愛. 個人口味,如果焗脆d 就更好. 另外欣賞佢連下面salad 都有用果醋調味過,配埋酸酸甜甜百合茄好好食. 呢個係我欣賞amite 一點,從小小配菜都可以見到廚房認真. 實在係唔少西餐廳,就咁放堆菜係一邊就算,salad dressing 欠奉,甚至可能連堆菜都無😂
黎到必須得試緊係佢地扒,order 左medium grilled 時間剛剛好,超級欣賞!所以每次黎都一定會叫塊扒
今次選左亦係牆上option, 美國牛腹膜柳 $178
切開即見真章,中間係紅色,入口tender juicy,肉汁係口中散出頗香濃牛肉香味,grilled 過風味係無法抗拒.
一邊蔬菜-茄子/翠肉瓜同蘿蔔經過grilled 蔬菜甜度就更出,而底下薯蓉亦好好食. 口感幼滑而且加上蒜蓉,每口蒜香加埋creamy 口感👍
最後收尾dessert 係earl grey panna cotta $35
之前食過覺得好正,今次再訪同樣美味
earl grey 香濃,而panna cotta 口感幼滑,上需灑上玫瑰花瓣配上花花茶杯就更美麗. 無論外型同味道都無可以挑剔地方,性價比亦好高,黎到記得一試
除左食物高質,亦好欣賞呢度staff. 幾次黎全部都好年輕,有禮同helpful. 今次下雨夜剛過黎,女店員聽到我同朋友講無帶外套好凍,主動先比杯暖水我. 小小舉動卻十分窩心