2022-10-30
喺公司附近開咗一間新派嘅中菜,放午飯嘅時候人山人海,所以特登放工等冇咁多人既時候去試吓呢間中菜廳位於灣仔譚臣道,直情係我公司隔離,夜晚唔算太多人,所以可以喺寧靜嘅環境之下食飯,員工嘅態度同埋招待都非常之好,環境乾淨。我哋叫咗一個燉湯呢個燉湯嘅特別之處就係下面會有蠟燭,令到個湯不斷預熱,唔會冷掉。入面有冬瓜瑤柱,再用雞熬製而成。飲落去又清新解渴🤗叫咗一個香煎龍躉球擺法非常之靚!有五至六塊龍躉, 好好食😋佢揸得啱啱好,唔會太重炸粉,入面個龍躉仍然係非常之鮮嫩,下次會再叫😃另外叫咗個茳糊炒飯呢個炒飯嘅特色就係用菜譜、黃瓜🥒、蛋白、杞子炒成。我個人覺得幾啱口味,唔係出面食到嘅味道,有少少家鄉嘅特色🤩奶油津白厚厚嘅奶油加上白菜,有少少似忌廉嘅味道,但係一齊又唔會唔夾,食完真係好飽肚😃最後食咗個即場手打嘅芝麻糯米糍,唔同啲嘅,比較軟滑🥰🥰總結,晚餐同午餐嘅餐牌唔同,晚餐比較高級,同埋正宗,服務我真係覺得好唔錯👍🏻👍🏻
我哋叫咗一個燉湯
叫咗一個香煎龍躉球
另外叫咗個茳糊炒飯
奶油津白
最後食咗個即場手打嘅芝麻糯米糍,唔同啲嘅,比較軟滑🥰🥰